Kaip prižiūrėti grilius?

Kaip prižiūrėti grilius?

Norint, kad grilius tarnautų ilgiau ir išlaikytų gražesnę išvaizdą, reikia tinkamai prižiūrėti. Kiekvieno tipo griliams reikalinga skirtinga priežiūra. Taigi, daugeliui kyla klausimas, kaip tinkamai prižiūrėti savo turimą grilių?

 

Anglinių grilių priežiūra:

Kol dar karštas grilius, nušveiskite kepimo groteles šepečiu. Po kepimo atvėsus anglims ir pelenams - išvalykite juos. Jei reikia su šlapia šluoste pavalykite grilio išorę ir uždenkite uždangalu, kad apsaugotumėte grilių nuo dulkių, vandens ir saulės žalos.

Generaliniui nerūdijančio plieno grotelių valymui: įsisenėjusiems riebalams valyti galima naudoti cheminį valiklį Granit. Prieš naudojant šį valiklį būtinai užsidėkite storas gumines pirštines, kad apsaugotumėte savo rankas. Panaudojus valymui chemiją, nuskalaukite paviršių vandeniu ir po to išdeginkite paviršių aukštoje temperatūroje apie 10-20 min.

 

Kamado grilių priežiūra:

Pabaigus kepti, nuvalykite groteles šepečiu. Atvėsus griliui išimkite pelenus. Lengvesniam pelenų pašalinimui galite naudoti pelenų siurblį.

 

COBB grilių priežiūra:

Po kepimo išberkite anglies briketus arba išimkite anglies tabletę. Kas kelis kepimus pakeiskite įdėklą, į kurį renkasi riebalai. COBB griliaus dalis, kurios pagamintos iš nerūdijančio plieno, galima išplauti tiesiog indaplovėje arba su indų kempinėle. Grilio lėkštę Griddle PLUS arba tefloninę universalią lėkštę nuvalykite su drėgna kempinėle, indaplovėje jų plauti negalima.

Įsisenėjusiems nešvarumams valyti galima naudoti cheminį valiklį Granit. Prieš naudojant šį valiklį būtinai užsidėkite storas gumines pirštines, kad apsaugotumėte savo rankas. Granit galima naudoti tik nerūdijančio plieno dalims. Panaudojus valymui chemiją, nuskalaukite paviršių vandeniu ir po to išdeginkite paviršių aukštoje temperatūroje apie 10-20 min.

 

Dujinių grilių priežiūra:

Iškart po kepimo nuvalykite groteles su šepečiu. Po to nutrinkite groteles naudojant popierinę servetėlę arba popierinį rankšluostį. Jeigu jūsų griliaus grotelės yra pagamintos iš ketaus, tuomet kad nebūtų jos sausos, kas kelis kepimus reikėtų sutepti aliejumi, kitais riebalais arba Petromax vašku, kuris išlieka ilgiau. Taip pat pagal poreikį keiskite vienkartinį riebalų surinkimo įdėklą. Griliaus išorę galite nuvalyti drėgna šluoste. Uždenkite uždangalu, kad apsaugotumėte grilių nuo dulkių, vandens ir saulės žalos.

Kas 4-5 kepimus, nuvalykite dangčio vidų ir aplink degiklius, naudodami gremštuką ar šepetuką. Tokiu būdu pašalinsite riebalų ir maisto likučius, kad neužsidegtų. Valant degiklius svarbu nebrūžinti šepetėlio išilgai, o valyti viską į šonus.

Patartina vieną kartą į metus (dažniausiai pavasarį), padaryti generalinį valymą, kurio metu reikėtų išvalyti degiklius, deflektorius ir visas kitas detales. Tam galite panaudoti specialius valymo įrankius, kurie palengvins valymo procesą.

 

Elektrinių grilių priežiūra:

Iš karto po kepimo nuvalykite groteles šepečiu, o po to papildomai nuvalykite su popierine servetėle ar popieriniu rankšluosčiu. Keto groteles reikėtų laikyti suteptas. Tam galite naudoti aliejų ar kitus riebalus, taip pat rekomenduojame Petromax vašką, jis išlieka ilgiau nei kiti riebalai. Taip pat pagal poreikį keiskite vienkartinį riebalų surinkimo įdėklą. Norint išsaugoti griliaus išvaizdą ir funkcionalumą, uždenkite jį uždangalu, kad apsaugotumėte nuo dulkių, vandens ir saulės poveikio.

 

Granulinių grilių priežiūra:

Po kiekvieno kepimo nušveiskite granulinio grilio groteles šepečiu. Po to groteles reikėtų nuvalyti su popierine servetėle arba popieriniu rankšluosčiu. Kas keletą kepimų rekomenduojame išsiurbti iš griliaus pelenus. Tam patogu naudoti pelenų siurblį. Pagal poreikį pakeiskite folijinį riebalų indą ir folijinį riebalų kibirėlio įdėklą, riebalams surinkti. Uždenkite uždangalu, kad apsaugotumėte grilių nuo dulkių, vandens ir saulės žalos.