Jautienos nugarinės kepsnys
- 1 kg jautienos nugarinės
- 2-3 šakelės šviežio čiobrelio
- 2-3 valgomieji šaukštai medaus
- 1 arbatinis šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
- 3 skiltelės česnako
- 1 arbatinis šaukštelis maltų 5 rūšių pipirų
- 1 arbatinis šaukštelis „Dijon“ garstyčių
- 2 valgomieji šaukštai aliejaus
- 1 arbatinis šaukštelis druskos
- 2 vnt. kivi
- 1 valgomasis šaukštas miltų
PARUOŠIMAS
Jautienos nugarinę supjaustykite 2-3 cm storio kepsniais. Į indą sudėkite ir sumaišykite susmulkintus čiobrelius, medų, rūkytos paprikos miltelius, susmulkintą česnaką, pipirus, garstyčias, aliejų, druską. Tada sudėkite nuluptus ir sutrintus iki vientisos masės kivius. Šiuo marinatu įtrinkite jautienos nugarinės kepsnius ir palikite kambario temperatūroje apie 40min.
Pamarinuotus kepsnius kepkite 9-12 minučių, 250 laipsnių temperatūroje ant griliaus, keptuvėje ar orkaitėje.
Skanaus!