Jautienos nugarinės kepsnys

Jautienos nugarinės kepsnys

Porcijų skaičius: 4. Paruošimo laikas: gaminimas 60 min., kepimas 9-12 min.
Puikus receptas – jautienos nugarinės kepsnys – kurį rekomenduoja mūsų draugas, lietuvos bbq čempionas Nerijus Ižganaitis!
INGREDIENTAI
  • 1 kg jautienos nugarinės
  • 2-3 šakelės šviežio čiobrelio
  • 2-3 valgomieji šaukštai medaus
  • 1 arbatinis šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 arbatinis šaukštelis maltų 5 rūšių pipirų
  • 1 arbatinis šaukštelis „Dijon“ garstyčių
  • 2 valgomieji šaukštai aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 2 vnt. kivi
  • 1 valgomasis šaukštas miltų

PARUOŠIMAS

Jautienos nugarinę supjaustykite 2-3 cm storio kepsniais. Į indą sudėkite ir sumaišykite susmulkintus čiobrelius, medų, rūkytos paprikos miltelius, susmulkintą česnaką, pipirus, garstyčias, aliejų, druską. Tada sudėkite nuluptus ir sutrintus iki vientisos masės kivius. Šiuo marinatu įtrinkite jautienos nugarinės kepsnius ir palikite kambario temperatūroje apie 40min.

Pamarinuotus kepsnius kepkite 9-12 minučių, 250 laipsnių temperatūroje ant griliaus, keptuvėje ar orkaitėje.

Skanaus!