Putpelės česnakiniame padaže

Putpelės česnakiniame padaže

Porcijų skaičius: 5. Paruošimo laikas: 30 min. (be marinavimo).

Mažas putpeles galima skaniai ir greitai pagaminti kepsninėje, o paprastas marinatas pavers putpeles į karališką patiekalą ant Jūsų stalo.

Putpelių mėsa minkšta, kvapni, sultinga, ji pasižymi intensyviu skoniu, yra lengva ir greitai virškinama.  Putpelių mėsa turi aukštą biologinę vertę. Mėsoje gausu mineralų, aminorūgščių, vitaminų A, B6, B1, B2, C, E, K folio rūgšties. Ji yra geležies, magnio, kalcio, vario, mangano, cinko fosforo, natrio bei baltymų šaltinis.

Rišamės prijuostę ir skubame išbandyti receptą – putpelės česnakiniame padaže!

 

INGREDIENTAI

  • 5 vnt  putpelių
  • 1 galvutė česnako
  • 5 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Paukštienos prieskonių
  • Juodųjų pipirų pagal skonį
  • druskos pagal skonį

PARUOŠIMAS

Inde sumaišome alyvuogių aliejų, sutraiškytą česnaką, paukštienos prieskonius, druską ir pipirus.
Putpeles gerai nuplauname šaltu vandeniu. Perpjauname išilgai nugarėlės ir aptepame putpelių išklotines iš abiejų pusių česnakiniu alyvuogių aliejumi. Tada sudedame atgal į indą, paslegiame ir paliekame porai valandų marinuotis.

Putpelių sparnelių ir kojyčių galiukus apsukame aliuminio folija, kad neapdegtų. Tada putpeles sumauname ant dviejų iešmų ir kepame kepsninėje. Kad iš mėsos neišbėgtų sultys, iš pradžių ją reikia stipriai pakaitinti ant grotelių, kol susidarys plutelė. Vėliau kepti tolygioje temperatūroje apie 10-15 minučių, reguliariai apverčiant, kol putpelės iškeps.