Šokoladiniai pyragėliai "LAVA Cake", kepti COBB grilyje

Šokoladiniai pyragėliai "LAVA Cake", kepti COBB grilyje

Grilyje galima kepti ne tik įvairiausius mėsos patiekalus, daržoves, bet net ir desertus! Siūlome jums COBB grilyje išsikepti šokoladinius pyragėlius "Lava". Pavadinimą desertas gavo dėl ypatingos struktūros: centre lieka skystesnė šokoladinė masė - "lava", kuri išbėga prapjovus šokoladinį biskvitą. 

"Lava cake" populiarūs tarp viso pasaulio smaližių: jie ir nepaprastai gardūs, ir įspūdingi netikėtai išbėgančiu vidumi. Norite išbandyti? Pagaminimui nereikės įmantrių ingredientų, o paruošimas ir kepimas - greitas ir nesudėtingas!

Reikalingi priedai:

Ingredientai:

  • 140 g juodojo šokolado
  • 110 g sviesto 
  • 200 g smulkaus cukraus (angl. caster sugar)
  • 3 kambario temperatūros kiaušiniai 
  • 100 g miltų  

Gamyba:

  • Įdekite COBB CobbleStone kokoso anglies tabletę su ugnies degikliu ir palaukite keletą minučių, kol anglies tabletė taps pilka. Arba, jeigu neturite CobbleStone tabletės, naudokite kitus, pvz., WEBER anglies briketus. Juos įdegsite uždegę įdegtukus. Kepti bus galima kai briketai taps pilki (tai gali užtrukti 15-20 minučių).
  • Į COBB grilį įdėkite gilią keptuvę ir palikite bent 5 minutėm įkaisti.
  • Palengva maišydami keptuvėje ištirpinkite šokoladą ir sviestą. Nukelkite keptuvę nuo karščio ir įmaišykite cukrų.
  • Išplakite kiaušinius. Į juos palaipsniui, nenutraukdami plakimo, palaipsniui įpilkite šokolado, sviesto ir cukraus masę. Po truputį suberkite miltus ir lengvai juos išmaišykite (tik tiek, kiek reikalinga miltams išsiskirstyti tešloje). 
  • Į COBB kepsninę įdėkite grilio lėkštę ir kepimo groteles, uždenkite dangtį. Palaukite 5 minutes kol įšils.
  • Supilstykite šokoladinę masę į mažus puodelius palikdami apie 2-3 cm iki jų viršaus: kepdama tešla pakils.
  • Puodelius su mase įdėkite į COBB grilį, uždenkite dangtį. Palikite maždaug 20-25 min. Iškepti jie turi būti šiek tiek skysti centre (gautis "lava")

Nors jie nepaprastai skanūs ir be priedų, tačiau norėdami paįvairinti galite mėgautis ir pašlakstę likeriu, pagardinę vaniliniais ledais, papuošę šviežiomis ar šaldytomis uogomis, cukraus pudra, zefyriukais. Skanaus!