Lengvai paruošiamas spanguolių ir Jack Daniel’s padažas

Lengvai paruošiamas spanguolių ir Jack Daniel’s padažas

Gaivaus ir salsvo skonio spanguolių bei „Jack Daniel’s“ padažas labiausiai tiks su grilinta kalakutiena!

Paruošimas: 15 min. Virimas: 40 min. ant tiesioginės ugnies

Porcijos užteks 6 asmenims

Ingredientai:

20 g sūdyto sviesto

1 smulkiai pjaustytas svogūnas

400 g spanguolių

200 ml „Jack Daniel’s“ viskio

100 g rudojo cukraus

1 v. š. „Black Treacle“ juodojo sirupo

1 a. š. kajeno pipirų

6 v. š. obuolių sidro acto

Ruošimas: 

  1. Sunkaus pagrindo keptuvę įkaitinkite ant vidutinės ugnies.
  2. Ištirpinkite sviestą, sudėkite spanguoles, svogūną bei 4 v. š. vandens. Visus ingredientus virkite apie 10 minučių, kol svogūnas ir spanguolės suminkštės.
  3. Tuomet į masę įmaišykite cukrų, viskį, kajano pipirus, actą bei juodąjį sirupą. Palikite virti apie 20–30 minučių, kol padažas patamsės, pasidarys klampus bei lipnus.
  4. Keptuvę su padažu nuimkite nuo ugnies, jei norisi vientisumo – masę sutrinkite maišytuve (blenderyje).
  5. Prieš patiekdami, leiskite padažui visiškai atvėsti – tuomet atsiskleis visi skoniai ir padažas sutirštės.

Šis spanguolių padažas skaniausias su kalakutiena! 

Šaltinis: Weber.com