Jūsų krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Klasikinė ir gurmaniška brusketa pagal BBQ šefą Andreas Rummel

Klasikinė ir gurmaniška brusketa pagal BBQ šefą Andreas Rummel

Jūsų teismui – klasikinė brusketa ir gurmaniška brusketa. Lengvai paruošiami itališko skrebučio receptai – pagal BBQ čempioną Andreas Rummel. Kiek truksite? Vos 20 minučių.

Klasikinė brusketa

Reikės:

  • 12 brusketos (prancūziško batono) riekelių (maždaug 1 cm storio)
  • 2 česnako skiltelių
  • 4 pomidorų
  • 2 mocarelos sūrio gabalėlių
  • 15 baziliko lapelių
  • Druskos
  • Šviežiai maltų pipirų
  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

Ant grilio iš abiejų pusių paskrudinkite brusketos riekeles. Į vieną brusketos pusę įtrinkite česnako.

Smulkiai supjaustykite pomidorus, mocarelą bei baziliką. Sumaišykite dubenėlyje, mišinį pabarstykite druska, pipirais bei pašlakstykite alyvuogių aliejumi.

Mišinį paskleiskite ant skrudintos brusketos ir vuolia – gavosi puikiai.

Brusketa su gvakamole bei kukurūzais

Reikės:

  • 1 kukurūzų burbuolės
  • 50 g nesūdyto sviesto
  • 12 brusketos (prancūziško batono) riekelių (maždaug 1 cm storio)
  • 3 avokadų
  • 1 česnako skiltelės
  • 1 laimo sulčių
  • Tabasco padažo (pagal skonį)
  • Druskos
  • Šviežiai maltų pipirų

Gaminimas:

Kukurūzų burbuolę patepkite sviestu ir kepkite apie 10 minučių netiesioginėje, 180 °C kaitroje. Kelis kartus apverskite, kol pasimatys grilio grotelių žymės.

Kol burbuolė kepa, ant grilio taip pat paskrudinkite brusketos riekeles.

Perpjaukite ir išskobkite avokadus, sudėkite į dubenį. Nulupkite ir įspauskite česnako skiltelę. Į mišinį įmaišykite laimo sulčių, Tabasco padažo bei truputį druskos. Maišykite, kol masė pasidarys vientisa.

Gvakamolę tepkite tiesiai ant skrudintos brusketos. Su aštriu peiliu nuo burbuolės nupjaustykite kukurūzus, pabarstykite druska, pipirais ir padėliokite ant viršaus.

Jei norisi sotesnių užkandžių, papildomai įpjaustykite pomidorų ir žolelių.

Skanaus!

Ankstesnis įrašas
Kitas pranešimas
Grįžti į PATARIMAI

Palikite komentarą

Atkreipkite dėmesį, kad prieš publikuojant komentarus, jie turi būti patvirtinti.