Kiaulienos šonkauliai

Kiaulienos šonkauliai

Porcijų skaičius: 4. Paruošimo laikas: gaminimas 10 min., kepimas 130 min.
Paprastas, bet tik­rai skanus receptas. Kaip žinia, kiaulienos šonkauliai tinka tiek kasdienai, tiek šven­ti­niam stalui. Pastaruoju atveju terei­kia juos gra­žiai patiekti.

INGREDIENTAI

  • 1,2 kg trumpų kiaulienos šonkaulių

Marinatui:

  • 1 arb. šaukštelis penkių rūšių pipirų
  • 2 skiltelės česnakų
  • 1 valg. šaukštas rūkytos paprikos miltelių
  • 1 arb. šaukštelis „Himalajų“ druskos
  • 1 valg. šaukštas Sata maria prieskonių mišinio „Persilade“
  • 1 valg. šaukštas Santa maria prieskonių mišinio „Bazilico“
  • 100 ml BBQ padažas „BBQ Legionas“

PARUOŠIMAS

Nuo šonkaulių priekinės dalies, nulupame plėvę (peilio ir popieriaus pagalba).

Susimaišome prieskonių mišinį (rubs’ą): pipirai, druska, rūkyta paprika, persilade, ir baziliko mišinys.

Įtriname šonkaulius prieskonių mišiniu. Tuomet apkepiname juos kepsninėje ant didelės kaitros (250-300 laipsnių kelias minutes). Apkepintus šonkaulius įtriname tarkuotu česnaku, įvyniojame į foliją ir kepame kepsninėje ne didesnėje kaip 120 laipsnų temperatūroje 2 val. Vidinė temperatūra ne maženė kaip 80 ir ne didesne kaip 115 laipniai.

Po dviejų valandų kepimo išvyniojame šonkaulius iš folijos ir kepame tiesiai ant grotelių dar 5 min aptepdami bbq padažu iš abiejų pusių. Norint, kad būtų dar skaniau galima kepant naudoti rūkymo drožles, tuomet šonkauliai įgaus dūmo aromatą.

Skanaus!