Kepsninėje keptas kamambero sūris su marinuotomis mėlynėmis

Kepsninėje keptas kamambero sūris su marinuotomis mėlynėmis

Porcijų skaičius: 2. Paruošimo laikas: gaminimas 5 min., kepimas 15 min.

Kepsninėje keptas kamambero sūris su marinuotomis mėlynėmis – puikus, lengvas ir pikantiškas užkandis. Šį kartą sūrį kepiau apibarsčiusi šviežiais čiobreliais ir levandomis, o skaninau mėlynėmis, marinuotomis balzamiko acte.

INGRIDIENTAI

  • 2 kamambero sūrių
  • kelių šviežių levandos šakelių
  • kelių šviežių čiobrelių šakelių
  • 2 šaukštų kokybiško alyvuogių aliejaus
  • maltų pipirų mišinio
  • folijos įvynioti

Marinuotoms mėlynėms:

  • 4 šaukštų šviežių mėlynių
  • 2 šaukštų kokybiško balzaminio acto
  • malto cinamono

PARUOŠIMAS

Kamambero sūrį kepiau Cobb kepsninėje, kurią pakurti lengvai sugebėtų net niekad laužo nekūrusios moterys ir merginos. Džiaugiuosi, kad dabar be jokio vargo aš pati, be vyro pagalbos, kada panorėjusi, galiu ją užsikurti. Cobb kepsninei pakanka tik dešimties anglies briketėlių (taigi standartinio anglies briketų maišo užteks net dešimčiai kartų), o kaitros kepimui – daugiau nei valandai. Kadangi sūriui iškepti nereikia labai kaitrios ugnies, pakako ir aštuonių anglies briketų. Kamamberą kepiau ant pakeltų grotelių ir uždengusi dangtį, kad šiluma išsiskaidytų ir susidarytų orkaitės efektas. Sūris puikiai iškepė, jį gardinau šokoladiniame balzaminiame acte marinuotomis mėlynėmis.

Pirmiausiai šviežias mėlynes užpyliau balzaminiu actu ir lengvai apibarsčiau cinamonu, bei pastačiau kelioms valandėlėms marinuotis.

Sūrius išvyniojau ir perdėjau ant atplėštų folijos gabalėlių. Sūrio viršuje apipjoviau apskritimą, kad kraštuose liktų po centimetrą. Į apipjautas ertmes prigrūdau čiobrelio šakelių, ant viršaus apibarsčiau trintais levandų žiedais ir maltais pipirais bei apšlaksčiau alyvuogių aliejumi.

Sūrius kepiau kepsninėje uždengusi dangtį apie 15-20 minučių, kol jie apkepė ir suminkštėjo.

Sūriams iškepus nuėmiau apipjautą žievelę ir ant išsilydžiusio sūrio užbarsčiau pasimarinavusių mėlynių (pačio acto, kuriame marinavosi uogos geriau nepilti). Sūrį kabinome duonos lazdelėmis, tai pat gerai būtų tikusi ir šviežia balta duona.

Skanaus!

P.S. Iškepto sūrio skonis labai priklauso nuo pačio sūrio kokybės. Pirmą kartą kepiau „President“ firmos sūrius, tai skonis tikrai buvo puikus, o antrą kartą jau „Turek“ gamintojo, jų skonis buvo jau ne tas. Taip kepti sūrius galite ir bet kokioje kepsninėje su dangčiu ant netiesioginės ugnies. Mėlynes marinuokite kuo geresnės kokybės balzaminiame acte, jei jis ne toks geras, papildomai jį skaninkite cukrumi arba medumi.

Recepto šaltinis: Sezoninė Virtuvė