Kada verta rinktis elektrinį grilį?

Kada verta rinktis elektrinį grilį?

Kiekvieno tipo griliai turi savo privalumų, šį kartą aptarsime, kada verta rinktis būtent elektrinius grilius.

  1. Elektriniai griliai tiks tiems, kurie mėgsta švarų kepimą. Jums nereikės rūpintis nei anglimis nei pelenų išsėmimu.
  2. Elektriniai griliai praverčia tiems, kurie nori gardžios vakarienės, tačiau neturi galimybės saugiai kepti ant atviros ugnies kaitros. Elektrinius grilius galima naudoti net ir balkone.
  3. Elektriniai griliai įkaista vos per 5-10 minučių, taigi puikiai tiks norintiems greitai paruošti pietus ar vakarienę.
  4. Elektriniai griliai yra kompaktiški, nešiojami, nedaug sveria, todėl puikiai tiks tiems, kurie turi mažai vietos. Elektriniai griliai tilps balkonuose, terasose, o jei turite gerą gartraukį – pravers ir namų virtuvėje.
  5. Elektriniai griliai turi nesvylančią grotelių dangą, tad beveik nereikia naudoti jokių papildomų riebalų, taip pat ištirpdo apie 40 % ir daugiau kepamos mėsos riebalų. Dėl šios priežasties sportininkai pamėgo šio tipo kepsnines: taip grilinama mėsa yra ne tokia riebi, tačiau išlaiko didelį kiekį proteinų.
  6. Dėl aliumininio lydinio korpuso gerai apsaugo nuo vėjo, kas užtikrina tolygų kepimą.
  7. Taip pat elektriniai griliai turi kepimo paviršius, kurie tolygiai paskirsto kaitrą, o temperatūra yra lengvai kontroliuojama, tad, pavyzdžiui, steikas iškeps vienodai – be sudegusių ar nespėjusių iškepti vietų.
  8. Jei norisi maistui suteikti dūmo aromatą, naudokite rūkymo cilindrą, kurį reikia užpildyti medžio drožlėmis arba ugnies žolelėmis. Rūkyti maistą galite naudodami tą patį cilindrą – kai norisi karšto rūkymo. Svarbiausia rūkymo sąlyga yra ta, kad elektriniai griliai būtų su dangčiais.
  9. Priežiūra nereikalauja išskirtinio dėmesio. Po kepimo šepečiu nuvalykite dar karštas groteles. Svarbiausia elektrinio grilio valymui nenaudoti vandens. Karts nuo karto reikalinga mentele nugramdyti prikibusius maisto likučius griliaus viduje ir riebalus nuo dangčio. Taip pat elektriniai griliai turi lengvai pasiekiamą riebalų surinkimo sistemą su aliuminio riebalų indu. Prisipildžius šiam aliuminiam riebalų indui reikia jį pakeisti nauju. Iš tiesų riebalų valdymo sistema yra svarbi ir dėl to, jog riebalai nepatenka ant karščio šaltinio – taip maistas apsaugojamas nuo užsidegimo ir svilimo.
  10. Elektriniai griliai, lyginant su kitomis kepsninėmis, yra draugiškesni aplinkai – jie išskiria palyginti labai mažą kiekį toksinų.

Vienintelis aspektas, kurį reikėtų apsvarstyti, yra toks: jei norite elektrinę kepsninę pasiimti su savimi į kelionę, į stovyklavietę, gerai pagalvokite – ten, kur keliausite, turi būti elektros lizdas, tad grilinti maistą gamtoje bus sudėtingiau nei namie.