Jautienos nugarinės kepsniai su raudonojo vyno ir žolelių marinatu

Jautienos nugarinės kepsniai su raudonojo vyno ir žolelių marinatu

Porcijų skaičius: 6. Paruošimo laikas: gaminimas 4-6 val., kepimas 5-6 min.

Daugkartinio Lietuvos grilio čempionatų prizininko ir nugalėtojo, Europos bei Pasaulio barbekiu čempionatų dalyvio Nerijaus Ižganaičio receptas – jautienos nugarinės kepsniai su raudonojo vyno ir žolelių marinatu!

INGREDIENTAI

  • 1 kg jautienos nugarinės
  • 2-3 šakelės šviežio čiobrelio
  • 1 šakelė rozmarino
  • 1 a.š. maltų 5 rūšių pipirų
  • 2 v.š. ayvuogių aliejaus
  • 1 stiklinė raudono vyno (pusiau sauso)
  • 1 žiupsnelis druskos (pabarstyti ant iškeptos mėsos)

PARUOŠIMAS

Jautienos nugarinę supjaustyti 2-2,5 cm storio kepsniais. Į indą suberti susmulkintus čiobrelius, rozmarinus, pipirus, įpilti alyvuogių aliejų ir raudoną vyną. Gerai išmaišyti ir šiame marinate pamarinuoti jautienos nugarinės kepsnius. Rekomenduojama juos palikti šaldytuve 4-6h pasimarinavimui. Kepsnius kepti ant griliaus 5-6 minutes 250 laipsnių temperatūroje. Iškeptus pabarstyti druska ir palikti porai minučių subręsti.

Skanaus!