Itališkos pomidorų, bagetės ir bazilikų salotos pagal BBQ šefą Andreas Rummel

Itališkos pomidorų, bagetės ir bazilikų salotos pagal BBQ šefą Andreas Rummel

Tokioje kaitroje gelbsti tik lengvos, per pusvalandį paruošiamos itališkos salotos! Jei dalinsite į mažesnes porcijas, paragaus net dvylika žmonių.

Reikės:

  • 1 kg pomidorų
  • 1 bagetės
  • 150 ml alyvuogių aliejaus
  • 1 nedidelio raudonojo svogūno
  • 2 vidutinio dydžio česnako skiltelių
  • 1 a. š. garstyčių
  • 2 a. š. raudonojo vyno acto
  • Šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • 12 smulkiai pjaustytų baziliko lapelių
  • Druskos pagal skonį

Gaminimas:

Pomidorus supjaustykite į mažesnius gabalėlius, sudėkite į sietelį, po kuriuo būtų padažui skirtas dubenėlis. Pomidorus pabarstykite druska, pamaišykite ir palikite 15-ai minučių, kad nuvarvėtų sultys.

Kol pomidorai ilsisi, įkaitinkite grilį iki 180 °C. Supjaustykite bagetę į kąsnio dydžio gabalėlius, pamaišykite su trupučiu aliejaus ir kepkite ant grilio netiesioginėje kaitroje apie 15 minučių iki kol bagetė pasidarys traški, tačiau smarkiai neparuduos. Palikite ataušti.

Pomidorus atidėkite į šalį, paimkite dubenėlį su pomidorų sultimis. Smulkiai supjaustykite česnaką, raudonąjį svogūną, sudėkite į dubenėlį. Taip pat įpilkite raudonojo vyno acto, įdėkite garstyčių. Sumaišykite su aliejaus likučiu ir pabarstykite druska bei pipirais.

Paskrudusią bagetę kartu su pomidorais įmaišykite į dubenį. Dar kartą pabarstykite druska ir pipirais.

Prieš patiekdami palaukite 30 minučių, kad bagetė spėtų sugerti padažą.

Skanaus!