Grilintas ananasas su desertiniu mėtų ir medaus padažu pagal BBQ pasaulio čempioną Peter de Clercq

Grilintas ananasas su desertiniu mėtų ir medaus padažu pagal BBQ pasaulio čempioną Peter de Clercq

Grilintas anananas kitaip – keptas su desertiniu mėtų, medaus, vyšninio alaus padažu bei patiekiamas su valgomaisiais ledais.

Ananasą rekomenduojama kepti uždengus dangtį, tačiau šiek tiek pakoregavus receptą*, galima kepti ir atvirame grilyje.

4 porcijoms reikės:

  • 1 ananaso
  • 150 ml vandens
  • 50 g desertinio padažo (receptas pateiktas žemiau)
  • Valgomųjų ledų (pagal skonį)

Rekomenduojama padažą pasiruošti iš anksčiau. Jam reikės:

  • 200 g medaus
  • 1 cinamono lazdelės
  • 2 žvaigždinių anyžių
  • 2 kardamonų
  • 1 l vandens
  • 500 ml vyšninio alaus
  • Saujelės šviežių mėtų

Desertinio padažo ruošimas: ištirpinkite medų, sumaišykite su smulkintomis žolelėmis, prieskoniais, atskieskite vandeniu ir vyšniniu alumi. Leiskite atvėsti ir tuomet įmaišykite mėtą. Nupilkite per sietelį. Laikykite stiklainėlyje šaldytuve.

Deserto ruošimas:

  • Vandenį sumaišykite su desertiniu padažu. Ananaso nepjaustykite, tik apačioje išskobkite kelias gilesnes ertmes.
  • Kol švirkštu į ananasą leisite desertinį padažą, ananasą laikykite plastikiniame maišelyje. Sušvirkškite padažą ir ananasą kepkite apie valandą.
  • Tuomet grilintą ananasą perpjaukite per pusę ir supjaustykite 1 cm ruoželiais. Patiekite su ledais.

*Patarimas: jei ananasą kepsite atvirame grilyje, pirma supjaustykite ruoželiais, suleiskite padažo ir tik tuomet kepkite.