Skani degustacija - grilių pristatymas išmaniajame sode Latvijoje

Skani degustacija - grilių pristatymas išmaniajame sode Latvijoje

Šį ketvirtadienį, rugsėjo 10 d. Jūrmaloje, Bulduri sodininkystės mokykloje, įvyks pirmojo Latvijoje ir Europoje interaktyvaus sodo atidarymas.

Renginio metu susidomėjusieji turės galimybę pažinti unikalų išmanųjį sodą su scena, istoriniu parku, šiltnamiais ir kitomis patalpomis, sukurtomis muzikai, menui ir įvairiems kultūriniams renginiams.

Renginio programoje - ir vieta griliams. Juk sodas, gėlės, įspūdingi augalai - tai puikaus laiko praleidimo vieta, atokvėpis ir kokybiškas laisvalaikis su šeima ir draugais. O grilis - neatsiejamas nuo skanaus pasibuvimo.

Renginio metu profesionalus Latvijos šefas ant NAPOLEON dujinio grilio ruoš 4 skirtingus patiekalus ir jais vaišins svečius, o mes kepsime bei rūkysime ant COBB kelioninių anglini7 grilių bei pasakosime apie grilių skirtumus, ypatumus, tinkamumą jūsų aplinkoje, pasaulines tendencijas. Renginio metu galėsite apžiūrėti įspūdingo grožio FEU DU JARDIN ugniavietes 

Įėjimas nemokamas.

Pilna renginio programa:

15:00 iškilmingas atidarymas kartu su „DrumArt Collective“
16:15 grilio meistriškumo kursai, pasivaikščiojimai, „Smart Garden“ projekto pristatymas ir autentiškos renginių vietos
16:30 Menininkės ir dailės terapeutės Ēros Zalcmane parodos „Gėlės siela“ atidarymas
17:30 „Išmaniojo sodo saulėlydžio koncertas“

Vieta: Bulduru Dārzkopības vidusskolā, Jūrmala

 

Apie „Smart Garden“ projektą „i-Garden“:

Tai unikalus projektas - vienintelis išmanusis sodas Latvijoje „Latvijas i-Dārzs“. Projekto tikslas - pagaminti robotą, kuris judės tarp augalų lysvių, fotografuos ir skenuos augalus skirtingomis kameromis, kad galėtų stebėti augalų vystymąsi, valdyti drėkinimo sistemą, laiku nustatyti ligų ir kenkėjų atsiradimą, rinkti informaciją į duomenų bazę.
Šių metų birželio pradžioje buvo baigtas pirmasis projekto etapas - sode įrengta autonominė skaitmeninė drėkinimo sistema. Sistema numato, kad augalų laistymą galima valdyti ir kontroliuoti iš bet kurios pasaulio vietos. Sistema vadovausis meteorologinėmis prognozėmis ir atitinkamai sureguliuos reikiamą vandens kiekį.
Daugiamečių kolekcijų siužetai skirti atlikti augalų fenologinius tyrimus ir palyginimus, taip pat rinkti duomenis apie augalų vystymąsi. Augalai grupuojami pagal augimo reikalavimus ir dekoratyvumą, sukuriant ne tik praktines ir tyrimams aktualias, bet ir kompoziciškai kūrybiškas augalų grupes bei į pievas panašius sodinimus.

Projektas eigoje: