Lengva, greita, nesudėtinga: pievagrybiai su caprese įdaru

Lengva, greita, nesudėtinga: pievagrybiai su caprese įdaru

Daugybę apdovanojimų laimėjęs pasaulinio garso šefas ir "Napoleon" grilių veidas A. Rummel ne veltui į geriausių ir populiariausių patiekalų sąrašus įtraukia šį receptą. 

Grilyje kepti grybai su klasikiniu itališku įdaru - itin paprastas pasigaminti ir neįtikėtinai skanus užkandis. Caprese - tai daugeliui pažįstamas pomidorų, mocarela, bazilikų ir balzamiko kremo derinys. 

Nors A.Rummel šiame recepte pasirinko naudoti pievagrybius, juos galite keisti į portabela grybais. Tiesa, šiuo atveju reikės kur kas daugiau įdaro arba - vos kelių portabela. Norėdami išraiškingesnio grybų skonio baltuosius pievagrybius keiskite į ruduosius.

Ingredientai:

  • 10 vidutinio dydžio pievagrybių
  • 50g česnakinio sviesto (arba tiesiog sviesto, sumaišyto su smulkintais česnakais)
  • 10 vyšninių pomidorų
  • 10 mažų mocarela sūrio rutuliukų 
  • 2 v.š. baziliko lapelių, supjaustytų į juosteles
  • druskos
  • pipirų
  • balzamiko acto kremo

Gamyba:

  1. Išvalykite pievagrybių galvutes. Kotukus išpjaukite. Ištirpinkite sviestą ir su silikoniniu šepetėliu aptepkite iš vidaus bei išorės. Lengvai pabarstykite druska bei šviežiai sumaltais pipirais. Palikite 10 minučių 
  2. Belaukdami kol pasimarinuos pievagrybiai, susmulkinkite pomidorus ir mocarela sūrį.
  3. Pievagrybių galvutes apverskite aukštyn ir į vidų sudėkite pomidorų bei sūrio įdarą.
  4. Kepkite netiesioginėje kaitroje, 180 laipsnių kaitroje apie 10 minučių. Sūris turi būti ištirpęs, o pievagrybiai - lengvai apskrudę. 
  5. Paskaninkite bazilikais ir šlakeliu balzamiko acto kremo

Skanaus!