Renkamės kelioninį grilį. 1 dalis

Renkamės kelioninį grilį. 1 dalis

Daugelis sunkiai įsivaizuoja laisvalaikį be gardaus maisto, ruošto ant grilio. Tai – ir malonus, įdomus procesas, ir skanūs patiekalai šeimynai bei draugams. O kuomet grilinimas teikia tiek džiaugsmo, norisi tuo užsiimti ir būnant gamtoje.

Kamado išvykoms – taip ar ne?

Keramikiniai kamado griliai jau stovi daugelio namų terasose. Tad ne vienas ko gero yra pagalvojęs, kad šią kepsninę galima vežtis ir į sodybą ar iškylą prie ežero ar upės. Regis, kam turėti dar vieną, kai ir taip yra naudojamas daiktas, žinoma kaip su juo kepti ir t.t. Visgi raginame įsivertinti kai kuriuos, mūsų praktikoje dažnai girdimus pasakojimus, kurie, deja, ne kamado naudai. Tačiau neskubėkime karščiuotis, o racionaliai kartu pažvelkime į situacijas, su kuriomis susidursite keliaudami.

Remdamiesi mūsų ilgamete darbo patirtimi, girdimais atsiliepimais, mūsų pačių, mūsų atstovaujamų pasaulinių grilio grandų patirtimi sudėliojome pačius svarbiausius kriterijus. Pagal juos išsirinkę kepsninę galėsite būti tikri, kad ji idealiai atitiks jūsų poreikius ir teiks džiaugsmą ne vienerius metus ilgose ir trumpose išvykose. Nors pasirinkimas šiuo metu itin gausus, visgi įvertinus visus žemiau išvardintus aspektus, garantuojame, kad bus kur kas paprasčiau apsispręsti.

Dydis ir kompaktiškumas

Ne paslaptis, o ypač tiems, kas turi vaikų, kad mašina – ne guminė. Ko gero šitą frazę ištaria ne vienas šeimos vyras, matydamas išvykai ruošiamus daiktus.... O net ir susiruošus savaitgalį praleisti gamtoje, vietos vis tiek nėra tiek daug.

Tad renkantis kepsninę labai gerai įvertinkite jos pačios ir jos kepimo ploto dydį. Šiuo atveju itin svarbu kepsninės konstrukcija: kuo kompaktiškiau susideda jos dalys, kuo mažiau ji užima vietos mašinoje, tuo geriau. Gamintojai praleidžia ne vienerius metus tobulindami šių grilių konstrukcijas, tad variantų yra tikrai daug.

Kaip pavyzdį galime pateikti pasaulinių grandų – WEBER ir NAPOLEON kelioninius grilius. Jie susilanksto vieno mygtuko spustelėjimu – lyg lagaminas, tad bagažinėje užima kur kas mažiau vietos.

Kitas pavyzdys – COBB grilis. Ne be priežasties jis užima pirmą vietą kompaktinių grilių klasėje. Speciali, patentuota jo konstrukcija sugalvota taip, kad visas šio grilio plokštumas galima sudėti viena į kitą neįtikėtinai talpiai.

Svoris

Tai kriterijus, apie kurį dažniausiai nėra pagalvojama renkantis grilį. Ir galime garantuoti, kad apie jį pagalvosite pirmosios išvykos metu, kuomet jau bus per vėlu.

Svoris – itin svarbu, nes retu atveju kepama prie pat automobilio. O juk grilinti norisi sodybos terasoje, upės pakrantėje, kopose ar gražiame miško plotelyje kiek toliau.

Kelioninių kepsninių svoris įvairus – nuo 3 kg iki 25 ar net 40 kg. Tad tiesiog paverskite šį svorį į labiau pažįstamus daiktus – 5l vandens butelius, statybinių medžiagų maišus ir pabandykite įsivaizduoti, kaip tai nešite 50, 100 ar net 200 metrų iki vietos ir atgal. 

Tad ne veltui COBB griliai tokie populiarūs ir taip vertinami jų savininkų: priklausomai nuo modelio ir pasirinktos plokštumos, jis sveria nuo 3,5 kg iki 7,9 kg. Tokį lengvai panešti gali ir moteris, ir netgi vaikas. Tuo tarpu net ir mažiausias keramikinis grilis sveria net 25 kg.

cobb grilis kepsninė lengvas nešiojamas

Iš ko pagamintas?

Kelionės – tai ir duobėtas asfaltas, žvyrkelis, vingiuotas miško keliukas. Rinkdamiesi grilį įvertinkite iš ko jis pagamintas ir kiek labai jį reikės prižiūrėti ne tik važiuojant, bet ir kitu laisvalaikio metu. Juk atostogos – tai metas, kuomet ilsiesi, kuomet nori maksimaliai atsipalaiduoti.

Būtent dėl šios priežasties kamado griliai nepasiteisina: ypač karšti jie itin jautrūs smūgiams ir netolygiam keliui. Verčiau rinkitės grilius, pagamintus iš metalo. Idealu, jei tai būtų nerūdijantis plienas. Tokiai kepsninei nieko nenutiks net jei ji iškris iš rankų, jei ją užkliudys prabegdamas vaikas; ją galėsite valyti bet kokiomis priemonėmis. Be to, ji nebijos drėgmės, nepradės rūdyti palikta drėgnai.

 

Skaityti daugiau...