Brandintas jautienos antrekoto steikas su daržovėmis

Brandintas jautienos antrekoto steikas su daržovėmis

 

Steikas yra visiška grilio klasika. Jautienos steikas yra puiki galimybė nustebinti savo svečius netikėtu, bet brandžiu, klasikiniu skoniu. Tai yra pakankamai paprastai gaminamas patiekalas, o su šiuo receptu pasigaminsite ir skanų garnyrą, naudodami dujinį grilį.

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 4 brandinti jautienos antrekoto steiko (rib-eye) kepsniai
  • 6 a.š. citrinų sulčių
  • 1 a.š. džiovinto čiobrelio
  • 2 svogūnai
  • 4 saldžiosios paprikos
  • 2 ryšulėliai smidrų
  • druskos pagal skonį
  • juodųjų pipirų pagal skonį
  • 3 v.š. aliejaus
  • 6 v.š. steiko prieskonių

Gamyba:

  • Dideliame dubenyje sumaišykite citrinų sultis, čiobrelį, smulkiai supjaustytus svogūnus, saldžiąsias paprikas ir smidrus, pabarstykite druska ir pipirais ir pamarinuokite viską 15 minučių;
  • Kol daržovės marinuojasi, pašildykite grilį su įdėtu skrudinimo indu iki 200°C;
  • Įtrinkite kepsnius steiko prieskoniais. Nuvalykite grilio groteles ir patepkite aliejumi naudodami silikoninį šepetėlį;
  • Sudėkite daržoves į skrudinimo indą ir kepkite steiką 10 minučių, apversdami vieną kartą. Iškepusį steiką perkelkite ant pjaustymo lentelės, suvyniokite į foliją / mėsos popierių ir palikite mėsą pailsėti 10 minučių prieš supjaustant ją kryptimi, kuri priešinga mėsos gijų krypčiai.
  • Kol steikas ilsisi, kepkite daržoves toliau, kol jos pasidaro minkštos ir šiek tiek apskrunda.

    SKANAUS!