Putpelės sojos ir medaus marinate su čiobreliais

Putpelės sojos ir medaus marinate su čiobreliais

Porcijų skaičius: 4. Paruošimo laikas: gaminimas 20 min., kepimas 1,5 val. (be marinavimo).

Putpelių mėsa dažnai vadinama delikatesine dėl jos dydžio ir kainos, nes ne kiekvienas sau gali leisti ją patiekti pietų stalui. tačiau putpelių mėsa yra puikus vitaminų bei baltymų šaltinis, o dėl mažo riebalų kiekio ir lengvo įsisavinimo dar vadinama dietiniu maistu.
neabejojame, jog pabandę šį receptą, norėsite pagal jį gaminti dar ne kartą.

INGREDIENTAI

  • 4 vnt putpelių
  • 4 valgomi šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 4 valgomi šaukštai sojų padažo
  • 1 arbatinis šaukštelis medaus
  • 1 arbatinis šaukštelis šviežiai maltų pipirų
  • 3 šakelės čioblelio

PARUOŠIMAS

Putpeles išdarinėjam, išimame vidurius. Širdeles, skrandukus pasiliekame sultiniui 
Pačias putpeles padedame ant pjaustymo lentelės krūtinėlėmis į viršų ir truputėlį paspaudžiame.
Darome marinatą. Pilame aliejų ir sojų padažą, įdedame šaukštelį medaus, paskaniname pipirais ir čiobrelių lapeliais. Viską labai gerai išmaišome.

Į marinatą sudedame putpeles ir paliekame šaldytuve 8-12 valandų.

Gudrybė: kad putpelių krūtinėlės nesigautų labai sausos, nupjaukite riebaliukus ten, kur jų yra daugiausia (pvz.: po uodega) ir prieš kepant pakiškite po krūtinėlės oda.
Išėmus putpeles, jų kojas ir sparnelius apsukite folija, kad smarkiai neapdegtų. Tada dėkite į kepimo indą, uždenkite folija ir kepkite ant grotelių 180-200 laipsnių temperatūroje apie 1 valandą. Galima tiesiog suvynioti į foliją ir kepti netiesioginiu būdu. Gal kai kam atrodys, kad valanda kepimo yra per daug, bet putpelių mėsa yra kitokia negu vištos ir per mažai kepant, putpelė tiesiog bus per kieta.
Tada nuimkite foliją nuo kepimo indo arba išvyniokite putpeles iš folijos ir dar kepkite apie 20-25 minutes, kol odelė gražiai apskrus. Nuimkite foliją nuo sparnelių ir kojyčių ir dar pakepkite apie 5-10 minučių. Tik atidžiai stebėkite, kad neapdegtų.

Gražiai patiekite su mėgstamu garnyru.


Skanaus!