Jūros gėrybės: grilinimo gidas ir receptai

Jūros gėrybės: grilinimo gidas ir receptai

Kita, ne ką prastesnė, o kai kuriems ir priimtinesnė mėsos ant grilio alternatyva – jūros gėrybės. Krevetės, šukutės, midijos, austrės, raudonasis rifešeris ir kitos žuvys bei gėrybės, priversiančios gurmanus verstis per galvą, gali pavykti puikiai ne tik ant jūros kranto, pučiant švelniam brizui ir kepinant saulei.

Jūros gėrybės ant grilio gali būti valgis numeris vienas ir savame kieme, balkone ar terasoje, mėgaujantis kasdien senkančiomis saulės voniomis. Svarbiausia tinkamai įvertinti žuvies, austrės ar omaro uodegos svorį bei pasirinkti reikiamą temperatūrą, kaitrą ir laiką – tuomet pavyks puikiai!

Žuvies ir jūros gėrybių išsiilgusiems pateikiame grilinimo gidą:

jūros gėrybės, krevetės, lašiša, žuvis, filė, grilinimo gidas, jūros gėrybių grilinimo gidas

Šis gidas yra rekomendacinis – kepimo procesas gali priklausyti ir nuo kitų, čia nepaminėtų, veiksnių (pavyzdžiui, oro temperatūros).

Dėl to yra svarbu pasitikrinti vidinę gaminio temperatūrą, naudojant maisto termometrą. Taip išties lengvai žinosite, kad valgis jau iškepė, o svarbiausia, estetinė jo išvaizda nepakis – nereikės pjaustyti ir tikrinti vidaus.

Pateikiame kelis jūros gėrybių receptus:

Jei prie jūros gėrybių norisi gardžių ant grilio keptų daržovių, visų pirma rekomenduojame užmesti į akį daržovių grilinimo gidą.

Skanaus!