Įdaryti Portobello grybai su rūkytos šoninės kubeliais ir daržovėmis

Įdaryti Portobello grybai su rūkytos šoninės kubeliais ir daržovėmis

Šio recepto autorius belgas Peter De Clercq gamino šį patiekalą 2018-12-07 vykusiame renginyje Vilniuje!

Porcijos 4

  • 4 griežinėliai rūkytos šoninės, daržovės, tokios kaip salierai ir paprikos, viskas smulkiai pjaustyta
  • 2 šalotai
  • 2 česnako skiltelės
  • 4 šaukšteliai šviežių smulkintų estragonų lapelių
  • 4 šaukšeliai smulkinto baziliko
  • 8 mažų portobello grybų
  • žolelės daržovėms*
  • 2 šviežios mozzarell'os
  • 150 g tarkuoto sovrano sūrio (kieto sūrio)
kepimui:
  • 1 sauja Eldurapi ugnies prieskoninių kepimo žolelių
Supjaustykite šoninę, daržoves ir šalotus į smulkius kubelius, sutraiškykite česnako skilteles ir sumaišykite su šviežiomis žolelėmis. Sumaišykite su žolelėmis daržovėms ir padalinkite mišinį aštuoniems grybams. Uždėkite mozzarela sūrio gabalėlį ant kiekvieno portobello grybo įdaro ir ant viršaus šiek tiek apibarstykite sovrano sūriu.
Dėkite grybus į uždarą kepsninę 10 min., arba į "Le Panyol" medžiu kūrenamą krosnį, kol ištirps sūris. Pabarstykite ugnies žolelių ant anglių.
 
*žolelės daržovėms:
  • 20 g kalendros sėklų
  • 15 g kmynų sėklų
  • 5 g garstyčių sėklų
  • 8 g pipiro grūdelių
Paskrudinkite žoleles plieninėje keptuvėje ir sumalkite paskrudintą mišinį kavamale arba mikseriu. Tada sumaišykite gautą mišinį kartu su:
  • 2 g imbiero
  • 4 g ciberžolės miltelių
  • 2 g kario miltelių
  • 1 g muškato kevalo miltelių
  • 10 g jūros druskos