Glazūruoti vištienos gabalėliai | pagal COBB "Anywhere BUT The Kitchen"

Glazūruoti vištienos gabalėliai | pagal COBB "Anywhere BUT The Kitchen"

Kas gi nemėgsta vištienos? Nesudėtingas ir greitai paruošiamas patiekalas paįvairins jūsų grilio patiekalų asortimentą. Pateikite šią vištieną su grilintomis bulvytėmis, graikiškomis salotomis ar pakeptomis daržovėmis – ji dera su labai daug variantų.

Beje, pateiktas marinatas – glazūra puikiai derės ir su kiaulienos šonkauliais. Keliaudami į gamtą šį marinatą galite pasiruošti iš anksto, namuose. Susipylus į stiklainį jį bus saugu ir patogu nusivešti į gamtą, o vištiena pasimarinuos per tą laiką, kol nudeginsite anglis.

Jeigu jūsų turimas grilis - kelioninis grilis COBB, dar išsamesnę gaminimo eigą, nuodugnų kepsninės įkūrimo procesą, išvardintas kepimui reikalingas plokštumas rasite aprašytas receptų knygoje COBB. Anywhere but the kitchen. Būtent jos autoriams dėkojame už gardų receptą.

receptas vištiena gabaleliai su glazura cobb griliai

Ingredientai (vištienai):

  • 8 vištienos (šlaunelių ir blauzdelių) gabalėliai, kambario temperatūros
  • Druska ir pipirai

Ingredientai (marinatui-glazūrai):

  • ½ puodelio (125 ml) vaisių čatnio (jį galite pakeisti pvz., abrikosų ar kitų saldžių vaisių džemu ar uogiene).
  • 2 v.š. (30 ml) pomidorų padažo
  • 2 skiltelės česnako, susmulkinto
  • 2 v.š. (30 ml) Vorčesterio padažo
  • 1/4 puodelio (60 ml) drungno vandens

Pateikimui:

  • Šviežia pasmulkinta kaledra
  • Pasmulkinta čili paprikėlė

Gamyba:

  • Į gilų dubenėlį sudėkite pipirais ir druska ištrintus vištienos gabalėlius. Marinato-glazūros ingredientus gerai išmaišykite. Pusę užpilkite ant vištienos, o likusią dalį pasilikite: bus reikalinga kaip glazūra įpusėjus kepimą.

  • Palikite vištienos gabalėlius pusvalandžiui pasimarinuoti. Per tą laiką įkaitinkite grilį.

  • Kepkite netiesioginėje kaitroje, ±130 laipsnių temperatūroje. Vištienos gabalėlius sudėkite ant grotelių odele žemyn. Po 20-25 minučių apverskite ir kepkite toliau, kartkartėmis patepdami gabalėlius. Kepkite tol, kol vištiena bus iškepusi, o odelė lipni, traški ir lengvai paskrudusi.

  • Kepimo pabaigoje galite padidinti temperatūrą – greičiau apskrus.

  • Norėdami suteikti papildomą skonį, kepimo pradžioje vištieną galite parūkyti mėgstamomis medžių drožlėmis. Su vištiena puikiai dera švelnų, lengvą dūmą suteikiantys medžiai, pvz. alyvmedis, citrinmedis, apelsinmedis

  • Pateikite vištienos gabalėlius su kalendra, pabarstykite čili.

Skanaus!