Gaivus krevečių ir pomidorų kokteilis pagal Andreas Rummel

Gaivus krevečių ir pomidorų kokteilis pagal Andreas Rummel

Šį krevečių ir pomidorų kokteilį Andreas Rummel gamino 2019 m. kovo 6 d. Kaune vykusiame Master Class!

Reikės:

Krevečių
Saldaus čili padažo
Nykščio dydžio imbiero gabalėlio
Druskos
Garstyčių
Vyšninių pomidorų
Laimo
Alyvuogių aliejaus
Juodųjų sezamo sėklų
Prancūziško batono

Kaip gaminti?

Krevetes pabarstykite druska ir palikite penkioms minutėms, kad druska įsigertų. Iš anksto įkaitinkite turistinį NAPOLEON TravelQ grilį iki 200 ºC.

Krevetes grilinkite ant ketaus lėkštės, o pomidorus – ant grotelių. Pomidorus grilinkite iki kol jų odelės pradės šiek tiek sproginėti – būtent tuomet jie ir bus skaniai apkepę.

Pakepę tiek krevetes, tiek pomidorus, viską sudėkite į plaktuvą (jei neturite, galite naudoti bet kokį plastmasinį indelį su dangteliu ir plakti rankomis). Įmaišykite saldaus čili padažo, žiupsnelį drukos, tarkuoto laimo, šiek tiek šviežiai tarkuoto imbiero, laimo sulčių, gerą šlakelį alyvuogių aliejaus ir šiek tiek garstyčių, kurios konsistencijai suteiks tirštumo. Uždenkite plaktuvo dangtelį ir suplakite, bet nesutrinkite (krevetes turi išlikti normalios formos).

Išskobkite vidinę, minkštą prancūziško batono dalį, suplėšykite į mažesnius gabaliukus. Ant viršaus užpilkite krevečių ir pomidorų kokteilį, pabarstykite sezamo sėklomis. Kai padažas susigers į batoną, atsiskleis visi skoniai!

Skanaus!