Daržovių lazanija. Pagal Gian Luca Demarco

Daržovių lazanija. Pagal Gian Luca Demarco

Iš pirmo žvilgsnio lazanija - sudėtingai paruošiamas patiekalas. Šią dažnai girdimą nuomonę paneigia žymusis GIAN LUCA DEMARCO ir su mumis dalinasi savo receptu. 

Drąsiai sakome - pagal šį receptą pavyks pagaminti visiems, o vegetariška lazanija užburs net ir užkietėjusių mėsos valgytojų širdis! 

La maistas lazanija gian luca cobb grilis kepsninė

Laidos LA MAISTAS metu daržovės buvo gaminamos ant kompaktiško, mobilaus grilio COBB, tačiau jūs šį patiekalą galite pasiruošti ir bet kokioje kitoje kepsninėje ar namų virtuvėje.

cobb grilis kepsninė mobili gian luca la maistas lazanija vegetariska receptas

Ingredientai 6 porcijoms:

  • 1 didelis baklažanas
  • 1 didelė cukinija
  • 6 lazanijų lakštai
  • 2 šakelės pomidorų 
  • 1 ryšulėlis (250g) smidrų
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 žiupsnelis muskato
  • Žirnių ankštys (pagal poreikį)
  • Cukinijos žiedai (pagal poreikį)
  • Tarkuotas sūris (pagal poreikį)
  • Parmezanas ir mocarela - pagal poreikį
  • Ančiuviai (pagal poreikį)
  • Alyvuogių aliejus (pagal poreikį)
  • Druska (pagal skonį)
  • Malti juodieji pipirai (pagal skonį)

Ingredientai padažui

  • 2 l pieno
  • 200 g sviesto
  • 200 g kvietinių miltų

Gamyba:

  • Plonais griežinėliais supjaustykite baklažaną ir cukiniją.
  • Iš abiejų pusių apkepinkite ant grilio. Jei jūsų grilis - COBB, naudokite Griddle plokštumą.
  • Keptuvėje ikaitinkite alyvuogių aliejų, dėkite skiltelę česnako. COBB savininkams patogiausia bus naudoti COBB gilią keptuvę
  • Įkaitus dėkite ančiuvius, jiems apkepus berkite supjaustytus pomidorus bei alyvuoges. Į keptuve dėkite žirnių ankštis bei supjaustytus smidrus. Nepagailėkite druskos ir pipirų.

Cobb grilio keptuvė Wok gili

  • Daržoves atidėkite į šalį.
  • Paruoškite bešamelio padažą: išlydikite sviestą, berkite miltus ir viską išmaišykite. Įpilkite 2 litrus pieno ir gerai išmaišykite šluotele.

COBB grilis kepsninė mobili kelioninė ant stalo

  • Pabaigoje įtarkuokite muskato riešuto bei įberkite druskos ir pipirų.
  • Sluoksniuokite lazaniją: pilkite dalį bešamelio padažo, uždėite baklažanus ir cukinijas. Ant jų - paruoštą pomidorų ir daržovių padažą. Pabarstykite mocarela, tarkuotu sūriu ir parmezanu. Dėkite lazanijus lakštus. Lazanijų lakštų apvirti nereikia.

  • Toliau sluoksniuokite, o ant viršaus uždėkite cukinijų žiedų. Jos suteiks papildomo skonio bei išvaizdą.
  • Šaukite lazaniją į įkaitintą iki 180C laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite 35 minutes. Jeigu kepate grilyje, kepkite netiesioginėje kaitroje, naudodami deflektorių (kamado grilių atveju).

 

Norintys pasižiūrėti išsamesnę gamybos eigą, išgirsti daugiau patarimų  kviečiami pasižiūrėti visą laidą:

Primename, kad LA MAISTAS rodomas sekmadieniais 9:30 val. per TV3. Jos metu galėsite pamatyti dar daugiau įdomių patiekalų gamybos, išgirsti įdomių ir įkvepiančių istorijų. Na o kepantys su COBB kepsnine turėtų ypatingai atkreipti dėmesį - juk dalis patiekalų bus grilinama su šiuo kelioniniu, kompaktišku grilium.  

 

Kitų LA MAISTAS laidų receptai, kuriuos ruošė Gian Luca Demarco:

100 pomidorų padažas su šviežia burrata

Sluoksniuotas avienos ir kopūstų troškinys

Karpio porchetta

     

    Skanaus!