Receptas la maistas COBB grilis avienos troškinys tv3 gian luca demarco

Sluoksniuotas avienos ir kopūstų troškinys. Pagal Gian Luca Demarco

GIAN LUCA DEMARCO - lietuviams puikiai pažįstamas virtuvės šefas. Šį sezoną jo vedama, atsinaujinusi TV3 laida LA MAISTAS skirta kiekvienam, norinčiam pasimėgauti lietuviškais produktais, atvežtais tiesiai iš žmonių ūkio. Laidoje kūrėjai stengiasi parodyti kitokią Lietuvą - su moderniu žvilgsniu į kaimą ir nesudėtingais pagaminti, tačiau netikėtais receptais iš kasdieninių lietuviškų produktų. 

Antrojoje sezono laidos LA MAISTAS kūrėjai svečiavosi milžiniškame kopūstų ir morkų ūkyje Kėdainių rajone. Tad nenuostabu, kad GIAN LUCA DEMARCO pietums mums siūlo pasiruošti labai gardų, lengvai pagaminamą sluoksniuotą avienos ir kopūstų troškinį. 

la maistas cobb grilis receptas gian luca demarco troskinys avienos su kopustais

 

Troškinį GIAN LUCA DEMARCO ruošė kelioniniame grilyje COBB, puikiai tinkančiam gaminti ne tik kelionių metu, bet ir savo kieme. Juk su šiuo griliumi patogiai kepti galima bet kur: COBB šonai ir apačia išlieka vėsūs net jei viduje čirška kepsnys. Staltiesė, medinis ar plastikinis stalas, sausa žolė, samanos ar bet koks kitas paviršius išlieka nepažeistas po gardžiausių valgių gamybos 

 

la maistas cobb grilis receptas gian luca demarco troskinys avienos su kopustais

 

Ingredientai 4 porcijoms:

  • 1 galva kopūstų
  • 600 g avienos kumpio
  • 4 bulvės
  • 200 g sviesto
  • 1 svogūnas 
  • 1 sauja lazdyno riešutų
  • 1 duona
  • Rozmarinas - pagal skonį
  • Krapai - pagal skonį
  • Aitrioji paprika - pagal skonį
  • Šalavijas - pagal skonį
  • Druska ir pipirai - pagal skonį
la maistas cobb grilis receptas gian luca demarco troskinys avienos su kopustais

 

Gamyba:

  • Avienos kumpį apkepinkite iš abiejų pusių po 3 minutes. Jeigu grilinate su COBB grilium - naudokite Griddle / Griddle+ plokštumą. Kumpį supjaustykite gabalėliais

  • Nuo kopūsto nuimkite lapus, duoną supjaustykite riekelėmis. Bulves supjaustykite griežinėliais

  • Į kepimo indo dugną įdėkite dalį sviesto ir pradėkite sluoksniuoti: sudėkite duonos riekeles, avieną, kopūstą, sviesto, bulvių. Pabarstykite druska ir pipirais. Dėkite supjaustytą aitriąją papriką. Užberkite lazdyno riešutų, uždėkite dar vieną kopūstų sluoksnį. Užberkite prieskoninių žolelių, uždėkite bulvių sluoksnį, užberkite riešutų. Viską uždenkite kopūsto sluoksniu, ant viršaus - vėl sviesto. Užberkite prieskoninių žolelių ir sudėkite šalavijo lapelius. 
  • Kepkite netiesioginėje kaitroje, 180 laipsnių temperatūroje grilyje arba orkaitėje su "viršus - apačia" kaitinimo rėžimu. Kepimo laikas - apie 35 min. 
Recepto video:

 

Norintys pasižiūrėti išsamesnę gamybos eigą, išgirsti daugiau patarimų ir patiekalo gimimo istoriją kviečiami pasižiūrėti visą laidą - ją rasite čia

Primename, kad LA MAISTAS rodomas sekmadieniais 9:30 val. per TV3. Jos metu galėsite pamatyti dar daugiau įdomių patiekalų gamybos, išgirsti įdomių ir įkvepiančių istorijų. Na o kepantys su COBB kepsnine turėtų ypatingai atkreipti dėmesį - juk dalis patiekalų bus grilinama su šiuo kelioniniu, kompaktišku grilium. 

 

Kitų LA MAISTAS laidų receptai:

100 pomidorų padažas su šviežia burrata. Pagal Gian Luca Demarco

  

    Skanaus!