📦 Nemokamas pristatymas perkant už 150 eurų ir daugiau.

Jūsų krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Antienos burrito pagal BBQ ekspertą Andreas Rummel

Antienos burrito pagal BBQ ekspertą Andreas Rummel

Burrito receptas pas mus pateko iš patikimų – BBQ eksperto Andreas Rummel – rankų.

Antieną marinuoti užtruksite maždaug valandą laiko, o patį burrito pagaminsite per 45 minutes. Užteks keturiems asmenims pavalgyti.

Reikės:

  • 2 antienos krūtinėlių
  • 4 svogūnų laiškų
  • 1 agurko
  • 4 v. š. Hoisino padažo
  • 1 a. š. aštraus čili padažo
  • 4 tortilijų (30 cm skersmens)
  • 200 g virtų ir šiltų sušių ryžių

Marinatui reikės:

  • 1 česnako skiltelės
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a. š. sojų padažo
  • Pusės apelsino sulčių
  • 1 a. š. kiniško penkių prieskonių mišinio (žvaigždiniai anyžiai, pankoliai, sičuano pipirai, cinamonas, gvazdikėliai)
  • Žiupsnelio druskos

Gaminimas:

  • Visų pirma paruoškite marinatą antienai. Nulupkite ir susmulkinkite česnako skiltelę, sumaišykite su kitais marinato ingredientais ir palikite antieną mirkti mažiausiai valandą laiko. Antieną marinate rekomenduojame laikyti ne ilgiau nei 8 valandas.
  • Nusausinkite antieną ir tuomet antienos odelę įpjaukite pasikartojančiu rombo raštu per visą odelės plotą. Antieną padėkite ant šaltos grilio lėkštės taip, kad odelė liestųsi su lėkštės paviršiumi.
  • Įkaitinkite grilį ir palaukite, kol odelės riebalai aptirps. Tuomet uždarykite dangtį ir kepkite 150 °C laipsnių temperatūroje. Maždaug po 10–15 minučių apverskite ir palikite kepti dar 10-čiai minučių, tuomet nuimkite likusią odelę ir kepkite dar maždaug 5 minutes, kol vidinė antienos temperatūra pasieks 60 °C.
  • Antienai leiskite pailsėti maždaug 10 minučių ir tuomet supjaustykite 2–3 mm storio gabalėliais.
  • Svogūnų laiškus supjaustykite juostelėmis. Agurką perpjaukite į ketvirčius, išimkite sėklas ir taip pat supjaustykite juostelėmis.
  • Sumaišykite Hoisino ir aštrų čili padažus ir šiuo mišiniu patepkite tortilijas. Tuomet išilgai kiekvienos tortilijos suformuokite ryžių liniją. Vieną agurko lazdelę dėkite iš dešinės ryžių pusės, kitą – iš kairės. Ant viršaus padėliokite antienos gabaliukų bei svogūnų laiškų.
  • Tortilijas susukite į burrito ir šiek tiek pakepkite ant grilio, kad mišinys spėtų pašilti, o tortilija skaniai apskrustų ir vuolia – mėgaukitės gardžiais pietumis!

Kitas Andreas Rummel receptas – klasikinė ir gurmaniška brusketa. Skaityti čia.

Ankstesnis įrašas
Kitas pranešimas
Grįžti į PATARIMAI

Palikite komentarą

Atkreipkite dėmesį, kad prieš publikuojant komentarus, jie turi būti patvirtinti.