Obelynėje su COBB: obuoliaujame ir iškylaujame!

Obelynėje su COBB: obuoliaujame ir iškylaujame!

Daugeliui kauniečių Obelynė - dar neatrasta vieta. Tai žymiojo gamtininko, zoologijos muziejaus įkurėjo Tado Ivanausko sodyba. Joje per daugelį metų buvo pasodinta ir dideliame sklype sukomponuota daugybė ir vietinių, ir iš tolimų kelionių atvežtų augalų. 

Ilgai puoselėtas sodas ir parkas buvo ilgą laiką primirštas, ir tik Kauno Akademijos bendruomenės centro, projekto 2022 ši unikali sodyba pagaliau prikeliama ir atveriama lankytojams. Tad ir gražų šeštadienio rytą organizatoriai pakvietė visus kaimynus ir kauniečius atvykti ir pasibūti, pasivaikščioti ir sužinoti daugiau. 

Renginio tema - obuoliai ir viskas apie juos, iš jų. Obuoliai pasirinkti neatsitiktinai - T.Ivanauskas ypač puoselėjo lietuvybę, o jo sode auga tik lietuviškos obelų veikslės: Antaniniai, Ananasiniai, Vytis ir kiti.

Sode lankėsi ir griliai.lt komanda, lankytojus vaišinusi patiekalais, keptais, virtais ir rūkytais ant kelioninių grilių COBB. Juk COBB grilis - tobulas kelionėms ir iškyloms į bet kurią vietą, bet kada: jis lengvas, patogus nešti, kompaktiškas, universalus. Grilį galima dėti ir ant žolės, medžio kelmo ar net staltiesės, nebijant, jog nudegs žolė, užsidegs lapai, susigadins staltiesė, o prireikus paprasta persinešti į jaukesnę vietą.

Dideli ir maži renginio svečiai gardžiavosi blyneliais su karamelizuotais Antaniniais obuoliais nuo šalia augančios obels. Ne vienas stebėjosi, kad blynai ir obuoliukai tokie skanūs. Paslapties nedaug: juk gamtoje viskas skaniau, o šiek tiek druskos ir sviesto obuolių uogienę paverčia didžiausiu gardumynu!

Kepti obuoliai - daugelio iš vaikystės atsimenamas desertas. Bet pridėjus šiek tiek Weber obels drožlių skonis tampa kur kas pilnesnis ir įdomesnis!

Tiems, kuriems geriausias desertas - mėsa, pasiūlėme pasivaišinti obuolių sultyse ir Knorr grilio prieskoniuose marinuota, COBB griliuje kepta kiaulės sprandine su obuoliais ir vyšniniais pomidoriukais. Pritariame tiems, kas sako jog nauja - gerai pamiršta sena!

Dar vienas patiekalas, kurį iškepėme ant grilių - vištienos peteliai. Lengvas obels dūmo kvapas ir kepti obuoliai iš pažiūros įprastą ir paprastą patiekalą padarė išties išskirtiniu!

Dėkojame renginio organizatoriams už puikią šventę, šiltą priėmimą ir smagų laiką jaukioje, obuoliais kvepiančioje aplinkoje. 

Dalinamės nuotraukomis iš renginio:

 

Nuotraukos: griliai.lt ir A. Aleksandravičiaus