Napoleon COBB grill Bulduri Latvia Jurmala

Napoleon ir COBB griliai - išmaniajame Latvijos sode

Neįtikėtinai vėjuotą rudens popietę lankėmės Jūrmaloje, kur turėjome galimybę svečiams prisistatyti ir papasakoti apie įvairius grilius, griliavimą ir skanų, dūmu kvepiantį maistą, pagamintą vietoje. 

Susitikimo vieta - išties neeilinė: tai vienintelis toks ne tik Latvijoje, bet ir Europoje išmanusis Bulduri sodininkystės mokyklos sodas I-garden. Tai ilgai ruoštas ir pagaliau įgyvendintas 5 mokslinių institucijų projektas, kurio tikslas - sukurti automatizuotą, robotizuotą sodą ir kaupti duomenis apie įvairiausius augalus praktiškai be žmogaus įsikišimo.

Sodo atidaryme dalyvavo būrys politikos veikėjų, mokslininkai ir dėstytojai, reikšmingai prisidėję prie šio projekto.

Džiaugiamės, kad mes gardžiais kvapais ir spalvingais patiekalais papuošėme laisvąją renginio programos dalį.  

Įspūdingus patiekalus ant dujinio NAPOLEON grilio ruošti pakvietėme Pullman Riga Old Town Hotel įsikūrusio prestižinio Equus restorano šefą Artūrs ArnicānsKartu su juo darbavosi ir jaunosios pagalbininkės, ir organizuotumu sužavėjusi Latvijos Unilever Food Solutions kompanija.

COBB Napoleon Latvia Jurmala Bulduri

Artūrs visus sužavėjo neįtikėtinai skaniais ir puošniais užkandžiais: lėtai kepta plėšyta antiena su grilyje karamelizuotų kriaušių gabalėliais, dūmine burokėlių užtepėle, puošta sode augančių nasturtų lapeliais, pateikta ant Fazer mini sviestinių brioche bandelių

Krevetėmis ir aštuonkojų gabalėliais, pateiktais su grilintais pomidoriukais iš vietoje augančių Bulduri pomidoriukų, mangų - citrusinių vaisių tyre, puoštą medetkų žiedlapiais ir žolelėmis

Šefas ant Napoleon grilio ruošė vienos seniausių Latvijos mėsos perdirbimo įmonių - Nakotne renginiui skirtas brandintas jautienos bei kiaulienos išpjovas.

Svečiai gardžiavosi ir Smokey Olive Wood alyvmedžio drožlėmis rūkyta kiaulienos išpjova su obuolių - spanguolių čatniu, obuolių - pastarnokų tyre, puoštais žirnelių daigais.

 

Kiti tuo tarpu susipažino su nešiojamų COBB grilių privalumais - jie juk idealūs piknikams bet kurioje vietoje, bet kada - net ir gėlių žiedų kupiname Bulduri sode. 

Visus labiausiai sužavėjo ant COBB grilio kepta KNORR natural grilio prieskoniais marinuota, Smokey Olive Wood Holmo ąžuolo drožlėmis rūkyta kiaulienos sprandinė.

Netikėtumas susirinkusiems latviams buvo ir COBB griliuose keptos bulvės folijoje, ir vištienos krūtinėlės, ir netgi tradiciškas latviškas baltas sūris bei daržovės! Tikra tiesa, kad grilyje keptas ir su parinktu medžiu rūkytas patiekalas įgauna visai kitą skonį! 

Kartu su grills.lv dėkojame Latvijos Bulduru Dārzkopības vidusskola, šefui Artūrs Arnicāns, "Unilever Food Solutions" kolektyvui, "Unilever", "Nākotne" bei "Fazer" įmonėms, suteikusioms aukščiausios kokybės produkciją pristatymui ir visiems, dėka kurių Jūrmala puošiasi nuostabiu sodu, o mes turime galimybę pabūti arčiau esamų ir būsimų grilio entuziastų. Paldies!

Tikimės, kad ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje vis gausės gardaus maisto ir dūmo gerbėjų! 

Daugiau renginio nuotraukų galite pamatyti paspaudę čia