Kaip praėjo Master Class su BBQ ekspertu iš Vokietijos Andreas Rummel

Kaip praėjo Master Class su BBQ ekspertu iš Vokietijos Andreas Rummel

Tikrai nesuklystume Andreas Rummel pristatydami štai šitaip: jis – pasauliniu mastu žinomas ir atpažįstamas Kanados grilių prekinio ženklo „Napoleon“ veidas, TV laidos vedėjas, kelių receptų knygų autorius, šimtus apdovanojimų turintis Vokietijos grilio čempionas. Tai tikrų tikriausia tiesa!Tačiau mes mieliau jį pristatytume kiek kitaip. Andreas Rummel – vienas nuoširdžiausių ir linksmiausių kada nors Griliai.lt pakviestų svečių, kuris, įsitikinome, geba nuostabiai grilinti!

„Griliai.lt“, „Lietuvos grilio ir barbekiu asociacija“, „Gastro siena“ bei „Baltic Master“ organizuotame „Master Class“ seminare-degustacijoje, šefas A. Rummel demonstravo kulinarinį išradingumą, derino įvairius skonius, lepino patarimais, o svečiai su malonumu degustavo visus aštuonis patiekalus.

Apetitui sužadinti šefas paruošė mėsos iešmelių, vištienos suktinukų, krevečių kokteilį, vėliau virtuvės virtuozas pademonstravo, kaip reikia grilinti škotišką lašišą... šiene! Taip pat stebėjome kaip gimė ėrienos blauzdelių patiekalas su raudonuoju kopūstu ir sulaukėme taiklaus Andreas Rummel komentaro: šefo teigimu, kiekvienam virtuvėje besisukiojančiam profesionalui ar entuziastui derėtų atrasti savitą, individualų valgio patiekimo būdą.Kaipgi „Master Class“ be jautienos? Andreas Rummel įsijautė į mėsininko amatą ir pademonstravo, kaip reikia tinkamai pjaustyti jautienos antrekotą. Taip pat sužinojome, jog jaučio taukai yra vertingi it kulinarijos auksas – griliaus čempionas paragino taukų nešvaistyti, o verčiau užsišaldyti kameroje.Turbūt daugiausiai nuostabos sulaukė grilyje kepti porai. Technika paprasta, bet neįprasta: leisti porams suanglėti, tuomet išspausti minkštimą ir patiekti kartu su kiaulienos sprandinės išpjova. Patikiname – skonis nerealus!

Į degustacijos pabaigą užvirė tikras „Fire-Food-Fun“: šefas į specialios lentelės griovelius šliūkštelėjo romo ir uždegė! Patiekalas ugnies kaitroje ne tik prisisotino romo aromato, bet ir traškiai apskrudo. Toks skrudinimo būdas – atitikmuo karamelizatoriui, tik su daugiau šou elementų! Galiausiai šefas svečiams patiekė skrudintą, sultingą brandintą jautienos mentės kepsnį. Šį derinį papildė skoniu nenusileidžianti salierų piurė.Atėjus deserto metui, Andreas Rummel paruošė grilyje keptų vaisių kokteilį su mėtomis, žalumynais, grietinėle. Abejingų neliko: virtuozas meistriškai suderino visus įmanomus rūgščius ir saldžius skonius!

Dauguma svečių prisipažino, jog pažintis su šefu įkvėpė: nors buvo prisiragavę meistriškų valgių, gaminti norėjosi dar tą patį vakarą! Degustacija sužadino meilę kepsninėms, užkrėtė noru improvizuoti, tad sakome, jog „Master Class“, mūsų galva, pavyko!

Ką išsinešė pats Andreas Rummel? Pavasarėjančiame Kaune šefas aplankė ne tik studiją „Gastro siena“ ar „Griliai.lt“ parduotuvę: taip pat spėjo pabūvoti „Žalgirio“ varžybose, pasivaikščioti senamiestyje, paragauti vietinių patiekalų. Girdėjome, kad šefui buvo šaltoka, tačiau tai tik įrodo, jog aistra ugniai jį nuvedė netikėčiausiais keliais!

Nuoširdžiai dėkojame prie renginio prisidėjusiems rėmėjams: