Ko išmokome COBB pamokoje

Ko išmokome COBB pamokoje

Saulėtą ir labai vėjuotą antradienio popietę sukvietėme COBB grilio entuziastus į skanią, kvapnią ir naudingą pamoką. 

COBB grilis ne veltui įgyja vis daugiau populiarumo: dėl savo unikalios konstrukcijos, patvarumo, išbaigtumo, gamintojo dėmesio savo produktui jį renkasi vis daugiau lietuvių. COBB - tarsi virtuvė nedideliame krepšyje su įvairiausiais priedais, tad ne veltui norėjome išmokinti visus juos išnaudoti.

Maisto gaminimas be kuro - neįmanomas, tad parodėme ir papasakojome kodėl ir kada vertėtų rinktis kokoso tabletes, kiek ilgai įsidega presuotos anglys, kuo jos skiriasi tarpusavyje.

 

Labiausiai norėjome, o ir daugiausiai susidomėjimo, buvo drožlėmis bei rūkymo procesu - juk COBB kepsninė idealiai tinka norint suteikti patiekalams tą išskirtinį grilintų patiekalų kvapą, vaizdą ir skonį.

Grilių ekspertas Audrius parodė ne tik kaip išrūkyti ką tik pagautą žuvį, bet net ir kaip tą padaryti 2 aukštais. Į pagalbą jis pasitelkė COBB paaukštinimus.

 

Kad rūkyti galima bet ką - akivaizdu, bet kiekvieną kartą visgi yra kuo nustebinti. Net ir iš pirmo žvilgsnio paprastu užkandžiu - rūkyta džiovinta slyva su šonine. Ne vienam atrodė, kad slyvos buvo prieskoniuotos, išties jokios paslapties nebuvo.

COBB kepsninėje kepta višta - iš tų paprastų, bet elementarių patiekalų, kuriems retas atsispiria. Patarėme, kaip iškepti nepritrūkstant anglių, karščio ir svarbiausia - neperkepti. Išmanusis Napoleon termometras - dar viena iš nepaslaptingų paslapčių norint mėgautis sultinga mėsa

Ant lentelės keptas - rūkytas varškės sūris ar tortilija - dar keli greitai ir lengvai paruošiamų užkandžių variantai, puikiai tinkantys kelionėse. Juk juos galima pasigaminti itin paprastai, vežtis galima saugiai, nebijant karštos temperatūros, nereikia ilgo marinavimo ir retai kur randamų prieskonių. Pamokos metu įsitikinome kartu, jog nesudėtingi patiekalai sulaukia ne ką mažiau komplimentų. 

Mindaugas iškepė ir lengvai parūkė kiaušinienę. Juk gamtoje viskas daug skaniau, o pusryčiai - geros dienos pradžia! Su lengvai obels dūmu kvepiančia kiaušiniene diena neabejotinai prasidės tobulai!

Tikimės, kad pamokos metu įgijote naujų žinių, išgirdote daug naudingos informacijos ir COBB grilis taps neatsiejamu jūsų skaniausių išvykų palydovu. 

Iki kitų, gardžių susitikimų!