Priekabos

Priekabos – tai daugiafunkciai griliai, rūkyklos. Šis mobilus įrenginys labiausiai tinka naudoti ten, kur susirenka didelės kompanijos, masės žmonių. Pavyzdžiui, muzikos festivaliuose, miestų šventėse, mugėse, privačiuose ir verslo renginiuose.

Visų pirma priekabos yra daugiafunkcės: jose galima iškepti didelius kiekius, neįtikėtino dūmo aromato ir skonio maistą. Valgis kepa itin aukštoje temperatūroje, dėl to apskrunda, pasidengia traškia plutele ir išlaiko sultingumą. Tiesa, maistą galima ne tik grilinti, bet ir rūkinti – tai itin pravartu rūkytos žuvies ar mėsos mėgėjams. Ragaukite grilintą vištieną, kiaulienos kumpį, šonkauliukus ar karštai rūkytą karšį, skumbrę – priekabos palieka vietos improvizacijai ir naujiems skoniams.

Tiesa, priekabos įkūrimas, priežiūra reikalauja žinių. Įkūrimas anglimis, medžio drožlėmis ar briketais dažniausiai trunka apie pusvalandį, tad reikės šiek tiek luktelti, kol kepsninė įkais. Kepant rekomenduojama stebėti temperatūrą – kaitra yra sunkiau reguliuojama nei elektriniuose ar dujiniuose griliuose. Kai baigiate kepti ar rūkinti, belieka išvalyti pelenus, nušveisti groteles.

Taip pat rekomenduotina iš anksčiau pasirūpinti kuru. Keletas anglių, briketų ar medžio drožlių maišų sandėliuke leis jaustis ramiau, mėgautis grilinimo, rūkinimo procesais ir nesukti galvos dėl pasibaigusių kuro atsargų.