Sultingas jautienos steikas su mėlynojo sūrio sviestu ir karamelizuotais svogūnais

Sultingas jautienos steikas su mėlynojo sūrio sviestu ir karamelizuotais svogūnais

Mėlynojo sūrio sūrumas ir karamelizuotų svogūnų saldumas - visa tai susipina viename jautienos steiko recepte ir sukuria puikų skonio derinį. Esame tikri, jog šis receptas nepaliks abejingų!

 


Porcijos užteks keturiems asmenims. 


Ingredientai


5 valg. šaukštai nesūdyto minkšto sviesto, padalinto į dalis
¼ puodelio / 30 gramų trupinto kambario temperatūros mėlynojo sūrio, (pvz. Gorgonzola)
2 valg. šaukštai smulkiai pjaustytų šviežių petražolių
Druskos 
Šviežiai maltų juodųjų pipirų 
4 antrekoto steikų be kaulo ir be perteklinių riebalų pakraščiuose, kiekvienas sveriantis apie 350 gramų, kiekvieno storis - apie 2,5 cm
Ypač tyro alyvuogių aliejaus
2 didelių geltonųjų svogūnų, plonai supjaustytų
1 valg. šaukšto balzamiko acto


Kaip gaminti?


Mažame dubenyje, naudojant šakutę, ištrinti 4 valg. šaukštus sviesto, sūrį, petražoles, ¼ arbat. šaukštelio druskos ir ¼ arbat. šaukštelio pipirų. Padėkite į šalį iki kol bus paruošta tiekti. 
Lengvai patepkite steikus aliejumi iš abiejų pusių ir pabarstykite 2 arbat. šaukšteliais druskos ir ¾ arbat. šaukštelio pipirų. Palikite stovėti kambario temperatūroje nuo 15 iki 30 minučių prieš kepant ant grilio. 



Didelėje keptuvėje ant viryklės, įberkite 1 valg. šaukštą aliejaus ir likusį 1 valg. šaukštą sviesto. Kaitinkite keptuvėje ant vidutinės temperatūros iki kol sviestas ištrips. Suberkite svogūnus, 1 valg. šaukštą druskos ir gerai išmaišykite. Kepkite kaskart pamaišydami apie 20 min iki kol svogūnai suminkštės ir taps rudai auksinės spalvos. Sumažinkite kaitrą iki žemos, įpilkite balzamiko acto ir įdėkite ¼ arbat. šaukštelio pipirų. Toliau kepkite dažnai maišydami apie 20-30 min iki kol svogūnai taps labai minkšti. 



Paruoškite grilį tiesioginiam kepimui ant didelės 230 - 280°C kaitros. Jei kepate ant anglinio grilio, palikite mažą anglių grotelių dalį tuščią, be briketų, kaip saugią zoną netiesioginei kaitrai. 
Kepkite steikus ant tiesioginės aukštos kaitros su uždengtu dangčiu iki kol steikas iškeps iki jums norimo kepimo lygio. Kepkite 6-8 minutes norint neapkepto, "medium rare" steiko vartydami kartą ar du (jei ugnis įsiliepsnotų, patraukite steikus į netiesioginę kaitrą). Iškepus, nuimkite steikus nuo grilio ir padėkite į šalį 3-5 minutėms. Patiekite steikus šiltus su kupinu šaukštu sviesto ant viršaus ir svogūnais šone. 



Skanaus!


Recepto šaltinis: www.weber.com.