Plėšytos kiaulienos kiaušinis pagal A.Rummel

Plėšytos kiaulienos kiaušinis pagal A.Rummel

Vienas geriausių pasaulio šefų ir puikus mūsų draugas Andreas Rummel dalinasi kitokio - mėsiško kiaušinio idėja. Iš pirmo žvilgsnio viskas atrodo gan sudėtingai, bet patikiname jus: tai itin paprasta ir tereiks vos kelių ingredientų.

Vienas iš reikalingų produktų - filo tešla. Nors ją ir galima pasigaminti patiems, tačiau tam reikalingi įgūdžiai. Dėl šios priežasties rekomenduojame tešlą įsigyti. Ieškokite jos didesnėse maisto prekių parduotuvėse, šaldytų produktų skyriuje. Nors A.Rummel šiame recepte pasirinko naudoti plėšytą kiaulieną, ją galite keisti itin smulkiai supjaustyta ir kitaip ruošta kiauliena ar vištiena.

Reikalingi priedai:

Ingredientai:

  • 50g sviesto
  • 8 tušti kiaušinių lukštai (paruošimas: atsargiai nupjaukite kiaušinių viršūnes, išimkite vidų. Lukštus išplaukite)
  • 1 kiaušinis
  • 8 lapeliai filo tešlos
  • 250g plėšytos kiaulienos
  • Kiaulienos prieskoniai
  • 8 maži ridikėliai (arba iš didesnių ridikėlių išskobti rutuliukai)

Gamyba:

  1. Ištirpinkite sviestą ir juo padenkite kiaušinių lukštų vidų. Filo tešlos lapelius sulankstykite į kvadratėlius ir jais išklokite kiaušinio lukštą (vienas lapelis – vienam lukštui). Vidų dalinai užpildykite plėšyta kiauliena, įdėkite ridikėlį ir ant viršaus vėl uždėkite kiaulieną. Lengvai paspauskite. Itin daug išlindusius tešlos lapelius apipjaukite peiliu ar apkirpkite žirklėmis.
  2. Išplakite kiaušinį. Su silikoniniu šepetėliu aptepkite plėšytą kiaulieną ir filo tešlos kraštelius, kyšančius iš lukšto.
  3. Atsiplėškite folijos ir ja pilnai apvyniokite kiaušinius. Negailėkite folijos! Kepkite grilyje 10 min netiesioginėje, 200 laipsnių kaitroje. Išimkite ir palaikykite atvėsti dar 15 minučių.

Skanaus!