Ką iš tiesų gali COBB griliai?

Ką iš tiesų gali COBB griliai?

Pasigaminsite įvairių pasaulio virtuvių patiekalų

Kai praktišką, kompaktišką, modernų grilį papildo daugiafunkcis naudojimas – kelio atgal nebėra. Uzbekiškas plovas, azijietiškas „wok“ troškinys, itališka pica, ispaniška paelija su jūros gėrybėmis ar naminiai lietiniai su šviežiomis uogomis – ant šio grilio išsikepsite absoliučiai viską.

Visiems „Premier“ modeliams pritaikyta „Frying Dish“ gilesnė keptuvė – tai kiniškos „wok“ keptuvės atitikmuo. Joje pasigaminsite tiek įvairius troškinius, plovą, sriubas, tiek midijas ar kitas jūros gėrybes.

„Pan“ lygios plokštumos keptuvėje puikiai iškeps kiaušinienė, krevetės, blyneliai, šoninė ar pica. Tiesa, aistringiems picos mėgėjams rekomenduojame šiluminiam šokui atsparų „Cobb“ picos akmenį, ant kurio tiek plonapadė, tiek storapadė pica iškeps be jokių priekaištų.

Ant populiariausios storapadės „Griddle Plus“ lėkštės puikiai iškeps tradicinis jautienos steikas, žuvis, daržovės ar šašlykai.

Išsikepsite ir stambius gabalus

COBB griliui „nebaisus“ yra stambesnis sprandinės gabalas, kelis kilogramus sverianti višta, žuvis ar mažesnis kalakutas.

Net ir „Premier“ modelyje, naudodami paaukštinimą ir stovelį, išsikepsite visą vištą. Paaukštinimas padidina grilio tūrį, tad višta ar kitas didesnis gabalas gali būti kepamas ar rūkomas vertikalioje padėtyje.

Kelių kilogramų vištą iškepti truksite mažiausiai kelias valandas. Į ardelį įdėkite mažiausiai 12 briketų, ant stovelio pamautą 1,5 kg marinuotą vištą kepkite bent 1,5 ar 2 valandas.

Geriausia ir patikimiausia skaičiuoti ne laiką, bet stebėti kepamos vištos mėsos vidinę temperatūrą su COBB termometru  saugiai iškepusios paukštienos minimali vidinė temperatūra (išskyrus krūtinėlę) turi siekti 78 °C, o krūtinėlė  75 °C. Pilnai perkepusi ir byranti nuo kaulų paukštienos vidinė temperatūra siekia 87 °C. Svarbiausia neperkepti, t. y., stebėkite temperatūrą ir nekepkite per ilgai, kad maistas išliktų sultingas.

Kuo kepimas ant COBB grilio skiriasi nuo orkaitės sukuriamų sąlygų? Vadovautis reikėtų tuo pačiu principu kaip ir kepant namų orkaitėje kepa karštis. Skirtumas tik toks, kad COBB kepsninėje kepimo temperatūra nesireguliuoja taip preciziškai kaip namų orkaitėje, o ir reguliuoti nėra būtinumo.

COBB su universalia kepimo plokšte tampa apie 200 °C karščio netiesioginio kepimo orkaite. Svarbiausia nepamiršti pridėti pilną ardelį briketų, o jei reikia mažesnės kaitros nei įprasta  ardelį prikraukite nepilną. Lyginant su namų orkaite COBB privalumas yra tai, kad COBB kepsninėje galima rūkyti įvairų maistą.

Rūkymas

Bet kuriame COBB grilyje lengvai išsirūkysite ar lengvai parūkysite tiek mėsą, tiek žuvį. Viskas, ko jums prireiks, tai medžio gabalėliai, drožlės ar dulkės. Jei norisi valgiui suteikti dūmo aromatą, vandenyje išmirkusias drožles meskite tiesiai ant anglių ar briketų, uždenkite dangtį ir palikite bent dešimčiai minučių. Medžio gabalėliai rūks ženkliai ilgiau.

Taip pat COBB griliuose galima maistą išrūkyti pilnai. Rūkymo dulkes ar sudrėkintas drožles suvyniokite į folijos paketą, dantų krapštuku prismaigstykite 1015 skylučių ir paketą uždėkite ant anglių. Iš taip paruošto paketo po 5 minučių ims rūkti tirštas aromatingas dūmelis. Toks intensyvus rūkinimas su vienu paketu truks 3040 min.

Kepkite visus metus

Iš nerūdijančio plieno pagaminti COBB griliai yra nepamainomi gamtoje: jie „nebijo“ vandens, yra atsparūs bet kokioms oro sąlygoms, o dėl neįkaistančio korpuso, jie lengvai gali būti pernešami į kitą vietą. Dėl to griliavimas jachtoje, paplūdimyje, ant ežero, upės kranto, balkone, terasoje ar miške yra pasiekiamas ranka.

Tačiau tiems, kurie gamtoje praleidžia išties nemažai laiko žvejodami, medžiodami ar kitaip leisdami laisvalaikį, praverstų dvigubų sienelių turistinis virdulys, pritaikytas COBB „Premier“ modeliams. Su juo greitai ir lengvai užvirsite vandenį kavai, arbatai, kakavai, o gal pakaitinsite karštą vyną ar kitą žiemos gėrimą.

Taip pat COBB griliai turi specialius krepšius – juos visur patogu nešiotis su savimi. Įsimeskite į bagažinę, plukdykite baidare ar išsikepkite pietus apsnigtoje pastogėje.

Apie griliavimą žiemą ant COBB grilio išsamiai papasakojo mūsų draugai – „Geltonas Karutis“: