Jūsų krepšelis

Jūsų krepšelis tuščias

Ką daryti ir ko nedaryti kepant kepsninėje!

Ką daryti ir ko nedaryti kepant kepsninėje!

Keli Griliai.lt bei WEBER patarimai ką daryti ir ko nedaryti kepant kepsninėje!

 

  • Kiekvieną kartą pakaitinkite. Jei kepimo grotelės nepakankamai karštos, maistas prilips, ir greičiausiai gali nepavykti jo tinkamai apskrudinti. Net jei recepte nurodyta kepti ant mažos ugnies ar vidutinės ugnies, visada iš pradžių pakaitinkite kepsninę su maksimalia ugnimi. Atidarykite dangtį, padidinkite karštį, uždenkite dangtį, palikite kepimo groteles pakaisti iki dešimt minučių arba kol termometras ant dangčio pasieks 260°C.

  • Nekepkite maisto ant nešvarių grotelių. Nedėkite maisto ant kepimo grotelių, kol jos nenuvalytos. Ant grotelių prilipę likučiai veikia kaip klijai, prie jų prilimpa naujai kepamas maistas. Kad šiandienos pietų skonis neprimintų vakarykštės vakarienės, būtinai tinkamai nuvalykite groteles. Kai grotelės pakais, jas nuvalykite šepetėliu su metaliniais šereliais, kol jos bus švarios.

  • Stebėkite ką darote. Prieš įjungdami kepsninę pasirūpinkite, kad viskas ko reikės, būtų po ranka. Nepamirškite kepimo įrankių, aliejumi pateptų ir prieskoniais apibarstytų maisto produktų, padažų, švarių lekštučių iškeptam maistui sudėti. Lakstymas į virtuvę ne tik neleidžia mėgautis bendravimu ir kepimo procesu, bet taip pat galima ir sudeginti kepamą maistą. Prancūzų šefai tai vadima "mise en place". Mes tai vadiname dalyvavimu.

  • Pasirūpinkite, kad turėtumėte vietos judėti. Jei ant grotelių sudėta per daug maisto, jo negalėsite laisvai vartyti. Bent ketvirtadalis grotelių turi būti nepadengtos, tarp maisto produktų turi likti pakankamai laisvos vietos, kad galėtumėte lengvai prieiti ir apversti. Kai kada kepant reikia greitai permesti maistą iš vienos grotelių vietos į kitą. Pasilikite pakankamai laisvos vietos.

  • Neperkraukite. Dangtis yra skirtas ne tik apsaugoti maistą nuo lietaus. Svarbiausia jo paskirtis yra neleisti į vidų patekti per daug oro, neišleisti per daug karščio ir dūmų. Kai dangtis yra uždarytas, kepimo grotelės yra karštesnės, maistas iškepa greičiau, ilgiau išlieka dūmo prieskonis ir rečiau užsidega riebalai. Uždenkite dangtį!

  • Apverskite tik vieną kartą. Ar gali būti kas nors geriau už mėsingą, gerai apskrudusią mėsą su karamelizuotu prieskoniu? To pasieksite išlaikydami maistą vienoje vietoje. Kartais maistą apverčiame anksčiau nei jis tampa norimos spalvos ir skonio. Praktiškai bet kuriuo atveju maistą reikia apversti tik vieną kartą. Vartant jį dažniau, dangtis atidaromos per dažnai. Tiesiog leiskite kepsninei atlikti savo darbą.

  • Žinokite kada reikia sumažinti ugnį. Kepant kai kada svarbiausia yra laiku sustoti. Patikimiausias būdas pasitikrinti ar maistas yra iškepęs, yra įsigyti momentinį termometrą. Šis naudingas prietaisas suteiks galimybę pastebėti tą momentą, kai maistas optimaliai iškepęs.

  • Nebijokite eksperimentuoti. Šeštajame dešimtmetyje kepimas kepsninėje reiškė vienintelį dalyką: ant atviros liepsnos iki anglies apdegintą mėsą (ir tik mėsą). Šiandien nebūtina turėti virtuvės, kad būtų galima paruošti kelių patiekalų pietus. Ant kepsninės galima paruošti užkandžius, garnyrus ir net desertus.
Ankstesnis įrašas
Kitas pranešimas
Grįžti į PATARIMAI

Palikite komentarą

Atkreipkite dėmesį, kad prieš publikuojant komentarus, jie turi būti patvirtinti.