TRAEGER kompanija - inovatyvių sprendimų grilių pasaulyje kūrėja

TRAEGER kompanija - inovatyvių sprendimų grilių pasaulyje kūrėja

Jeigu Jums yra tekę domėtis granuliniais (angl. pellet) griliais, neabejotinai girdėjote apie kompaniją TRAEGER, kuri skleidžia granulėmis kūrenamų grilių kultūrą nuo 1987 metų.

Šios įmonės istorija prasidėjo nuo pirmosios pellet kepsninės, kurią dar 1985 metais pagamino Joe Traeger. Ji buvo užpatentuota 1986 metais. Granuliniai griliai savo namų rinkoje - Teksase - pakeitė tuo metu ypač populiarias offset barrel tipo rūkyklas. Priežastis paprasta: Joe Traeger sukurtas grilis turėjo svarbų pranašumą - galimybę nustatyti ir palaikyti pastovią kaitrą grilio viduje bei turėti išskirtinį, tik medienos suteikiamą skonį ir kvapą.

Senesnio modelio Traeger granulinis grilis

Pirmoji pellet kepsninė turėjo tris temperatūros nustatymo lygius - žemą, vidutinį ir aukštą temperatūrą. Valdymas buvo panašus į dabartinio TRAEGER Pro 22 grilio valdymą - tai buvo ratukas, kurio dėka buvo galima pasirinkti reikiamą temperatūros lygį. Kiekvienas iš pasirenkamų lygių turi užprogramuotą temperatūrą, kurią grilis palaiko nustačius režimą. Dėl to kepant su jais galima nesijaudinti dėl temperatūros pastovumo. Tiesa, kalbant apie pirmąjį pellet grilį tai buvo ne visai teisybė - nors kepsninė ir turėjo nustatytą pagal lygį darbo ciklą, ji neprisitaikydavo prie oro sąlygų pokyčių ir kepamos mėsos kiekio. Tačiau tą užtikrintai galima pasakyti apie dabartinius TRAEGER grilius, kurie turi TurboTemp išmaniąją degimo sistemą, kuri prisitaiko prie aplinkos veiksnių ir nuolatos palaiko nustatytą temperatūrą grilyje ir Set it & Forget It sistemą, kurios dėka kepsninėje automatiškai deginama tiek medžio granulių, kiek reikia norint palaikyti temperatūrą. Be abejo, tai tik pora iš daugelio inovatyvių dabartinių TRAEGER grilių savybių. 

20 metų po granulinio grilio užpatentavimo kompanija TRAEGER buvo vieninteliai, kurie gamino tokio tipo kepsnines. Per tą laiką Joe Traeger ir jo šeima šio išradimo dėka sukūrė šeimos verslą ir netgi įkūrė keletą specializuotų parduotuvių JAV, prekiaujančių būtent pellet griliais. Tačiau atėjus 2006 metams ir pasibaigus patento galiojimui, atsirado konkurencija. Atsirado gamintojų, kurie "pasiskolino" granulinių grilių idėją ir nieko nelaukę pristatė naujus modelius, kuriuose įvedė ir patobulinimų - jų gaminiuose degiklis yra arčiau granulių dėtuvės, todėl degimas daug greitesnis ir kaitresnis. Žinoma, šiuos patobulinimus šiandien rasite ir TRAEGER griliuose, šalia daugelio kitų privalumų.

Atsiradus konkurencijai, prekyba ir verslo vystymas tapo sudėtingi, todėl 2007 metais TRAEGER įmonė buvo parduota. Nuo čia prasidėjo sąstingio laikotarpis - tam turėjo įtakos tiek tuo metu buvusi ekonominė krizė, tiek tai, jog verslas buvo nuolat perduodamas iš rankų į rankas. Paskutinis ir ko gero sėkmingiausias įmonės perėmimas, kurio dėka didžiausias granulinių grilių gamintojas tarytum atgimė iš naujo, nutiko 2014 metais. Būtent tada kompanijos vairą į savo rankas perėmė Jeremy Andrus ir jo komanda. Nauji žmonės įnešė ir naujų spalvų į TRAEGER įvaizdį, todėl susidomėjimas granuliniais ir ypač - šios kompanijos - griliais jau 2016 metų pabaigoje buvo didesnis negu bet kada anksčiau.

Prekės ženklo įvaizdžio revoliucija apėmė visus aspektus - tiek komunikaciją socialiniuose tinkluose, tiek grilių dizainą. Pastarasis pasikeitė kardinaliai - šiandien TRAEGER grilių asortimente rasite stilingas, talpias ir įvairius poreikius atitinkančias granulines kepsnines, kurios ne tik leis jums pagaminti nepakartojamo skonio patiekalus, bet ir taps puikiu Jūsų terasos aksesuaru. Nuotraukoje matote Ironwood 885 grilį, kuris nors ir išsaugojo savo pirmtako offset barrel formą, šiuo metu atrodo ypač patraukliai ir inovatyviai.

Granulinis grilis Ironwood 885

Kaip matote, dabar TRAEGER orientuojasi į šiuolaikinį, inovacijas vertinantį klientą ir būtent todėl šis granulinių grilių gamintojas siūlo savo klientui būti keliais žingsniais priekyje grilių pasaulyje. Vienas iš būdų tai padaryti - Traeger App programėlė, kurią naudodami ne tik galėsite nuotoliniu būdu valdyti savo grilį, bet ir turėsite progą išbandyti net 1600 receptų, kuriuos rasite tiesiog savo telefone. Nepaisant to, jog ši kompanija savo įvaizdžiu ir pasiūlymais pateisina grilių ateities kūrėjos vardą, pagrindinė jos vertybė - tradicijos. Dėl to programėlėje rasite itin didelį kiekį tradicinių patiekalų, kuriuos neabejotinai norėsite pabandyti pagaminti ant novatoriškos pellet kepsninės.

Be abejo, tradicines vertybes, kurių laikosi šis gamintojas, atspindi ne tik išlaikytas, į senovinį panašus grilių dizainas ir receptai, kuriuos siūloma jums išbandyti. Tą puikiai iliustruoja ir kiti produktai, pavyzdžiui, TRAEGER medžio granulės. Šios granulės yra iš 100 % medienos, o skoniai - hickory, vyšnia, obelis - leis jums mintimis nusikelti į grilio tėvynę JAV ir pasijusti tikru gurmanu. Juk tai - tradiciniai skoniai, kuriuos puikiai žino bet kuris, nors kartą bandęs ant kepsninės ne tik kepti, bet ir rūkinti, ką, beje, galėsite padaryti ir jūs su TRAEGER.

TRAEGER medžio granulių asortimentas

Šiuo metu kompanija patenka į TOP 3 grilių gamintojų pasaulyje ir tikrai nežada užleisti šios pozicijos kam nors kitam. Tam įmonė deda dideles pastangas ir jos pasiteisina - žmonės ieško TRAEGER grilių triskart dažniau negu granulinių grilių. Ką tai reiškia? Šie rezultatai parodo, jog kone kiekvienas, kas bent kartą yra girdėjęs apie pellet kepsnines, girdėjo būtent apie šio gamintojo kepsnines. O kas išbandė - įsitikino ir tuo, jog įmonė rūpinasi savo klientu ir siūlo jam naujausias technologijas kartu su unikalia grilinimo patirtimi bei galimybe pasijusti didelės, šimtmečių senumo tradicijas grilintojų šeimos nariu. Tą galite patirti ir jūs, apžiūrėję TRAEGER asortimentą čia ir išsirinkę tinkamą produktą sau.