Rūkymo pamoka su Smokey Olive Wood

Rūkymo pamoka su Smokey Olive Wood

Saulėtą rugsėjo popietę pakvietėme griliai.lt pirkėjus į nemokamą rūkymo pamoką. Juk griliai tiesiog neatsiejami nuo kvapnaus, maistą taip pagardinančio dūmo!

Mūsų svečias Stephane Pover iš Ispanijos kompanijos SMOKEY OLIVE WOOD papasakojo apie šaltą, šiltą ir karštą rūkymą; skirtingas medžio frakcijas, naudojamas rūkymui. Tai labai svarbu norint planuoti rūkymo trukmę, skonio intensyvumą ir gaunamą rezultatą.

Plačiau apie mūsų draugus - ispanijos kompaniją SMOKEY OLIVE WOOD galite pasiskaityti čiaO su jų gaminamomis dulkėmis, drožlėmis, kaladėlėmis, lentelėmis rūkymui susipažinti galite mūsų fizinėje arba elektroninėje parduotuvėje www.griliai.lt

SMOKEY OLIVE WOOD iš kitų rūkymo medieną siūlančių kompanijų išsiskiria tvarumu, ekologiškumu ir originalumu. Pasirinkti galite iš 6 skirtingų Ispanijoje augančių medžių, pasižyminčių unikaliais, ypatingais lietuviškiems medžiams nebūdingais, tačiau visus sužavinčiais aromatais. 

Smokey olive wood drožlės dulkės kaladėlės lentelės rūkymui pamoka

Pamoka apie rūkymą buvo ne tik teorinė, bet ir praktinė: susirinkę dalyviai galėjo ne tik išgirsti ir apie skirtingus medžius, naudojamus rūkymui, bet ir pamatyti parūkymo procesą, užuosti įvairių ispaniškų medžių dūmus, paragauti jais paskanintų patiekalų.

grilio rukymo pamoka smokey olive wood

Gausus svečių būrys galėjo pasigardžiuoti 3 ispaniškais medžiais (alyvmedžiu, migdolu, apelsinmedžiu) ir ugnies žolelėmis išrūkytais varškės sūriais. Kad būtų galima pamatyti skirtumus, sūriai buvo paprieskoniuoti tais pačiais KNORR grilio prieskoniais, o parūkyti skirtingais medžiais. Abejonių nekilo - skyrėsi ir skonis, ir jų spalva.

Varškės sūriai rūkyti kepti COBB grilis grilio kepimo rūkymo pamoka

Sotesnei užkandai buvo pateiktos ant alyvmedžio šaknų lentelių keptos vištienos krūtinėlės, pagardintos Holmo, migdolo ir alyvmedžio dūmais.  

cobb grilis kepsninė vištienos krūtinėlė

Žinoma, nepamiršti liko ir daržovių mėgėjai. Reikia atkreipti dėmesį, kad būtent jose greičiausiai ir lengviausiai galime pajausti dūmo skonį. 

Pievagrybiai COBB grilis parukyti pamoka

Desertui buvo pateikti parūkyti Camambert sūriai su paskrudinta ciabatta duonele ir figomis. Ne vienas kartojo - kepsimės ir patys!

Camambert sūris rūkytas griliai pamoka

Patiekalai buvo grilinami ir parūkomi angliniais COBB griliais. Ne vieną sužavėjo šių grilių universalus ir itin patogus naudojimas. Juk su COBB gali kepti ir rūkyti net ir padėjus ant medinio stalo, užkloto staltiese.

COBB grilis kepsninė rūkymo pamoka griliai.lt

Tikimės, kad pamoka buvo naudinga ir įdomi. Linkime visiems atrasti naujus skonius savo patiekaluose!