Skanu ir naudinga: apie tai, kaip teisingai mesti svorį

Tai apžvalga žmogaus, vedančio savo Blog'ą nuo 2004 metų ir dar kitaip žinomo Žytan vardu. Vertimas darytas iš rusų kalbos, tad atleiskite už pasitaikančius vertimo netikslumus :)

            Kai nėra ką pasakyti, aš rašau...

Skanu ir naudinga: apie tai, kaip teisingai mesti svorį

Arba, tiksliau, ne aš, o mano paties patirtis, kalbant apie sveikatą, teisingą ir, svarbiausia, skanų maistą. Juk  nieko iš tikrųjų sunkaus tame, kad pagaminti tokį maistą nėra. Reikia tik trijų esminių elementų derinio:

- noro

- Kokybiškų produktų

- Tinkamos priemonės, pavyzdžiui, kepsninės Weber PERFORMER DELUXE GBS.

Tai kad šiame blog'e tiesiog surinksiu į vieną vietą visus savo įspūdžius.

Taigi, kodėl būtent ši kepsninė. Yra daug priežasčių, nuo patogumo naudojant iki to, kad maistas iš tikrųjų gaunasi tikrai skanus ir sveikas. O su jo gaminimu gali susidoroti net tas žmogus, kuris savo gyvenime pusryčiams pasigamindavo tik tirpią kavą ir kiaušinienę.

Kai atvežė man kepsninę, ji atrodė taip:

Viskas labai tvarkingai supakuota.

Tačiau praėjo tik 20 minučių ir kepsninė jau pilnai surinkta.

Weber kepsninė yra pakankamai paprasta, nors iš tiesų tai yra tikra virtuvė lauke.

Pati konstrukcija pagaminta iš patvarių medžiagų, o kepsninės dangtis ir korpusas – iš lengvo plieno, 900 laipsnių temperatūroje padengto porceliano emaliu. Tokiu būdu sukuriamas itin stiprus sukibimas, o pats paviršius apsaugomas nuo subraižymo, sluoksniavimosi ir nešvarumų kaupimosi. Palyginimui: tradiciniai griliai būna padengti milteliniais dažais 350 laipsnių temparatūroje, ir kai kepimo temperatūra dažnai siekia 300-350 laipsnių, milteliniai dažai dviejų metų bėgyje jau pradeda sluoksniuotis ir luptis. Weber kepsninių dangčiams ir korpusui yra suteikiama 10 metų garantija

Beje, prie mano namų jau dulka vienas kinietiškas analogas, kuris per metus pavirto šiukšlių krūva, todėl Weber kepsnine aš labai džiaugiuosi.

Mano Weber‘yje yra labai patogi One Touch valymo sistema. Tai kepsninės korpuso dugne įrengti specialūs žiedlapių formos lapeliai iš aliuminio, kurie lengvu rankos judesiu nustumia pelenų perteklių į talpų indą apačioje. Vėliau pilną indą galima lengvai nuimti ir pelenus išmesti.

Weber Performer leidžia vienu metu gaminti dideliai žmonių kompanijai, nes pagrindinio kepimo paviršiaus skersmuo yra daugiau nei pusė metro (57cm).

Kepsninė turi dangtį, tad gaminti galite tiek tiesioginiu, tiek netiesioginiu būdu (šis būdas dažnai yra naudojamas didelių mėsos gabalų, vištų kepimui). Bet apie tai aš papasakosiu vėliau. Dabar bandžiau kepti steikus iš marmurinės jautienos. Ir man pavyko!

Kitas naudingas dalykas – dangčio rankena su apsauga nuo karščio, kuri leidžia lengvai nuimti dangtį, įdėti jį į specialų laikiklį, kad būtų galima paprasta apversti kepsnį.

Kepsninė yra su dideliu patogaus aukščio stalu, talpa anglių sandėliavimui, nuimamu laikmačiu ir pagrindiniu šio Weber modelio akcentu - dujiniu uždegimu.

Jūs pamenate, koks dažniausiai būna kepimas šašlykinėje? Dedam malkas, gausiai apipilame cheminiu skysčiu uždegimui ir sėdam dūmuose laukti, kvėpuojam degančia chemija tam, kad sulauktumėm žarijų, o paskui stengiamės greitai viską pagaminti, kol jos dar karštos. Rezultas: viršuje apdegęs, o viduje dar žalias maistas... Pamenate? Pamirškite tai kaip blogą sapną.

Pirma. Weber anglies briketai, kuriuos aš ruošiuosi naudoti, dega tolygiai iki 2 valandų ir leidžia Jums pagaminti iš karto keletą patiekalų dideliai žmonių kompanijai.

Antra. Aš tiesiog sudedu anglis į kuro ardelį, paspaudžiu dujinio uždegimo mygtuką ir einu ramiai ruošti produktų kepimui. Kažkur po 8 minučių, kai apatinė anglių dalis jau įsikuria, atjungiu dujų padavimą ir dar palaukiu kokia 10 minučių, kol viršutinės anglys pabala.

Tada jau galima ruoštis kepimui...

Steikus kepiau ant ketaus grotelių su specialia danga, kuri patogiai ir lengvai valosi. Jos dedasi nerūdijančio plieno GBS grotelių viduryje, kuriame galima taikyti ir kitus priedus: keptuvę, skrudintuvą vištai, picos akmenį, wok keptuvę ir k.t.

Viską gerai įkaitinome ir pradedame!

GBS grotelės kepimo metu suteikia steikams puikų vaizdą ir sukuria charakteringą piešinėlį. Tokių steikų kepimui uždengus dangtį užtenka tik 8 minučių.

Tiesa, apie dangtį. Daugelis galvoja, kad dangčio pagrindinė funkcija – apsaugoti patiekalus nuo blogų oro salygų. Iš tiesų, kepimas po dangčiu – tai visiškai naujas kepimo lygmuo, kurio elementari šašlykinė niekados nepasieks. Pirmiausia, po dangčiu niekada neužsidegs varvantys riebalai, todėl patiekalas gaminsis, bet nesudegs. Antra, karštis lieka po dangčiu ir patiekalas tolygiai kepa iš visų pusių. Tai leidžia paruošti steiką iki reikiamos temperatūros.

Trečia, naudojant dangtį galima kepti netiesioginiu būdu.

Mano atveju, kai mėsa jau beveik iškepus, ją patraukiu nuo tiesioginės ugnies į šoną, o į viduriuką dedu daržoves. Tokiu būdu daržovės kepa, kol mėsa šone „ilsisi“.

 

Dar keletas minučių ir pritrenkiantis steikas paruoštas!

Žinoma, kad tai ne vienintelis patiekalas, kurį galima paruošti su Weber Performer Deluxe kepsnine. Ir sekančiuose postuose aš būtinai papasakosiu ir parodysiu, kaip galima maitintis namų sąlygomis ne tik naudingai, bet ir skaniai.

Nepersijunkit!

Bus įdomu!

 

Į VIRŠŲ