Tailandietiška vištienos sate

Šio recepto autorius belgas Peter De Clercq gamino šį patiekalą 2018-12-07 vykusiame renginyje Vilniuje!

Porcijos 4

  • 500 g vištienos filė
marinatui:
  • 1 dl (100 ml) vandens
  • 1 dl  (100 ml) sojos padažo
  • 1 citrinos sultys
  • 4 šaukštai tarkuotų galanalių šaknų (arba imbiero)
  • 2 skiltelės česnako, tarkuoto
  • 1 žaliasis čili, smulkiai supjaustytas
padažui:
  • 2 dl (200 ml) kokoso pieno
  • 1 šaukštelis paprikos
  • 4 žali svogūnai, smulkinti
  • 2 šaukštai kalendros, smulkintos
  • 2 šaukštai žemės riešutų sviesto
  • 1 šaukštelis druskos
kepimui:
  • citrinžolės stiebeliai (vištienos  persmeigimui)
  • 1 sauja Eldurapi ugnies prieskoninių kepimo žolelių
 
Vištienos filė supjaustoma į 1 cm storio juosteles. Sumaišykite marinatą ir marinuokite viščiukų juosteles 12 valandų. Supjaustykite citrinžolės stiebelius su labai aštriu peiliu ir persmeikite jais į kilpas suriestas vištienos juosteles. Visą padažą įpilkite į nerūdijančio plieno indelį ir virkite 4 minutes. Kepkite grilyje 5-10 min. vidutiniame karštyje ir įmeskite ugnies žolelių ant žarijų. Patiekite su karštu padažu.

Palikite komentarą

Komentarai turi būti patvirtinti prieš publikuojant


Produktai