Kepsninėje keptos kesadilijos

Porcijų skaičius: 4. Paruošimo laikas: gaminimas 10 min., kepimas 4 min.

Rudenį, kol dar nesibaigė vietiniai pomidorai, kol dar dera saldieji kukurūzai, kol turguje galima nusipirkti lietuvoje augintų aitriųjų ir saldžiųjų paprikų labai gera gaminti meksikietišką maistą. Šį savaitgalį kepsninėje kepėme kesadilijas. Kesadilijos (quesadilla) – tai įdarytos keptos tortilijos. Kepsninėje keptos kesadilijos – labai greitai pagaminamas ir skanus užkandis.

INGRIDIENTAI

  • 8 kvietinių miltų tortilijų
  • 200 g mocarelos sūrio
  • 4 pomidorų
  • 2 saldžiųjų paprikų
  • 1 aitriosios paprikos
  • 1 virto saldaus kukurūzo
  • 1 raudonojo svogūno
  • šviežių petražolių ir bazilikų
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • salsa padažo

PARUOŠIMAS

Tokias kesadilijas, su įvairiomis daržovėmis, kepiau Cobb kepsninėje beveik visą vasarą, jas labai pamėgo mano vaikai. Man su tokiomis vaišėmis irgi labai paprasta, tik pripjaustau pilną padėklą daržovių ir sūrio, o jau kiekvienas pagal savo skonį ir nuotaiką jas gaminasi ir kepasi pats. Pasistatome Cobb kepsninę tiesiai ant stalo, apsėdame ją iš visų pusių, ir kepame kiekvienas skirtingas kesadilijas, o po to vaišinamės ir ginčijamės, kieno kesadilija pati skaniausia.
Patinka man toks saulėtas, spalvingas ir sausas ruduo. Tada galima išsinešti stalą po rudenėjančiu medžiu ir valgyti krentant spalvotiems lapams.

Kepsninę paruošiau kepimui ant tiesioginės ugnies.

Daržoves nuploviau ir supjausčiau. Suraikiau sūrį. Išviriau kukurūzo burbuolę ir nupjausčiau nuo jos grūdelius.

Tortilijas plonai iš vienos pusės aptepiau salsa padažu, ant viršaus dėjau kelis pjaustyto sūrio gabalėlius, ant jo pjaustyto pomidoro, saldžiosios ir aitriosios paprikos, plonai pjaustytų svogūnų, apibarsčiau kukurūzų grūdeliais ir prieskoninėmis žolelėmis.

Kesadilijas kepiau po kelias minutes iš kiekvienos pusės. Apversti jas reikia atsargiai, kad neišbyrėtų įdaras. Iškepusios kesadilijos yra traškios, sūris išsilydęs, o daržovės viduje – karštos. Iškepusios įdarytos tortilijos perpjaunamos pusiau.

Tokias kesadilijas galima kepti ant bet kokios kepsninės, o įdaryti viskuo, ką jūs mėgstate.

Skanaus meksikietiško vakarėlio!

P.S. Prie šių meksikietiškų kesadilijų dar patariu kepsninėje išsikepti saldžiųjų kukurūzų burbuolių ir pasigaminti greitai paruošiamo salsa padažo. Turėsite puikų rudenišką meksikietišką vakarėlį.

Recepto šaltinis: Sezoninė Virtuvė


Palikite komentarą


Produktai