Crostini su voveraitėmis

Porcijų skaičius: 4. Paruošimo laikas: gaminimas 45 min.

Šie crostini su voveraitėmis – puiki idėja vasaros vakarienei prie taurės balto vyno su draugų kompanija. Tai daug darbo nereikalaujančios užkandėlės, kurias gaminant kartu, dar lieka daug laiko ir bendravimui. Voveraitės kuo puikiausiai iškepa folijos maišeliuose kepsninėje, o ant žarijų skrudinta duona daug skanesnė ir traškesnė nei kepta orkaitėje, o dar ir dūmais kvepia…

INGREDIENTAI

Voveraičių maišeliams (2 vnt):

  • 1 litras šviežių voveraičių
  • 50 g sviesto
  • ryšelio šviežių svogūnų laiškų
  • 2 česnako skiltelių
  • ryšelio šviežių krapų
  • kelių šviežių čiobrelių šakelių
  • maltų juodųjų pipirų ir druskos (pagal skonį)
  • folijos (kepimui)

Skrudintai duonai:

  • 2 vnt. prancūziškos duonos Baguette
  • kelių česnako skiltelių
  • šviežių čiobrelio šakelių (papuošimui)
  • tarkuoto sūrio „Džiugas“ (apibarstymui, bet nebūtinai)

PARUOŠIMAS

Voveraičių crostini ruošiau Cobb kepsninėje. Pasistatėme ją tiesiai ant stalo, kaip kokį fondiu indą ir mėgavomės kepimu. Visi sėdim, kepam, plepam… Šaunus receptas vasaros vakarienei lauko terasoje ar balkone, nes ši kepsninė tinka visur, kur neįmanoma naudotis įprasta kepsnine.

Voveraites nuploviau, dideles suplėšiau, o mažas palikau sveikas.
Svogūnų laiškus supjausčiau, česnakus, krapus ir čiobrelius kartu sukapojau ir sumaišiau su voveraitėmis, viską skaninau prieskoniais.
Atplėšiau du didelius folijos lapus, ant kurių subėriau pusiau padalintas voveraites, o ant kiekvieno uždėjau po sviesto gabalėlį. Foliją perlenkiau pusiau ir suformavau keturkampius krepšelius, kurių kraštelius gerai užsukau, kad kepant voveraičių sultys neišbėgtų.
Ant kepsninės dėjau folijos maišelius su voveraitėmis ir kepiau apie 15 minučių uždengusi kepsninės dangtį, kol maišeliai išsipūtė.
Kol voveraitės kepė susipjausčiau įstrižai prancūziškas baguette, česnako skilteles perpjoviau pusiau (kad būtų patogiau duoną įtrinti).
Kai abu maišeliai su voveraitėmis iškepė ant kepsninės grotelių skrudinome duoną iš abiejų pusių.
Galiausiai kiekvienas sau darėmės po crostini: duoną pasitrynėme perpjauta česnako skiltele ant viršaus dėjomės folijoje keptų voveraičių, puošėme ir skaninome šviežiais čiobreliais ir tarkuotu sūriu „Džiugas“.

Recepto šaltinis: Sezoninė Virtuvė


Palikite komentarą


Produktai