Braziliškos steiko salotos

Paruošimo laikas: 25 min.
Kepimo laikas: 15 min.
Kepimo metodas: tiesioginis
 
Jums reikės:
  • 500 g ribeye steikų
  • 1 šaukšto medaus
  • 5 šaukštų sojos padažo
  • 2 česnako skiltelės, smulkiai pjaustytos
  • 1 šaukštelio šviežio imbiero, susmulkinto
  • 1 ananaso, nulupto, išimta šerdimi ir supjaustyto storomis skiltelėmis
  • 2 geltonos paprikos, išvalytos ir supjaustytos į keturias dalis
  • 2 raudonos paprikos, išvalytos ir supjaustytos į keturias dalis
  • 1 raudono čili pipiro, smulkiai supjaustyto
  • 1 laimo sulčių
  • 1 apelsino žievelės ir sulčių
  • 2 šaukštų ryžių acto
  • 50 ml rapsų aliejaus
  • 300 g šviežių nuplautų špinatų lapelių

Virtuvėje:
Sumaišykite medų, 2 šaukštus sojos padažo, susmulkintas česnakų skilteles ir imbierą dubenyje. Gautu mišiniu ištepkite mėsą ir palikite 20 minučių kambario temperatūroje pasimarinuoti.
Grilyje:
Paruoškite kepsninę kepti (tiesioginiu būdu), užkelkite aukštą temperatūrą ir palikite, kad gerai įkaistų.
Kepkite ananasą ir pariką, kol jie apskrus, apverskite tik vieną kartą. Sudėkite į lėkštę ir, atvėsus, supjaustykite į mažesnius gabalėlius.
Paruoškite padažą, sumaišydami laimo sultis, apelsinų žievelę ir sultis, 3 šaukštus sojos padažo, acto, smulkiai supjaustytą čili pipirą ir aliejų, mažame dubenėlyje. Pasidėkite.
Kepkite mėsą pagal savo skonį. Iškepus leiskite 5 minutes pailsėti prieš pjaustant kepsnį kampu.
Sumaišykite visus iškeptus ingredientus, sudėkite špinatus ir viską užpildyte paruoštu padažu.

Šaltinis: https://www.weber.com/GB/en/recipes/beef/brazilian-steak-salad/weber-61232.html


Palikite komentarą


Produktai